פרידה קשה מתינוקת

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

24/10/2010 | 12:16 | מאת: הדס

שלום רב, אני אמא לתינוקת בת חצי שנה, ואמורה לחזור לעבודה בעוד כשבוע. התחלנו הסתגלות אצל במשפחתון, והתינוקת שלי לא הפסיקה לצרוח ולא היתה מוכנה לאכול כלום. בבית היא יונקת ואוכלת פירות, אבל במשפחתון היא לא היתה מוכנה לקחת בקבוק (בבית כן לוקחת, עם חלב שאוב) ואפילו לא היתה מוכנה שהמטפלת תתן לה את הפירות (לבסוף אני האכלתי אותה שם את הפירות). מה לעשות? איך להקל עליה את הפרידה וההתאקלמות בגיל כל כך צעיר? תודה רבה מראש!

25/10/2010 | 01:46 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום הדס, אכן לא קל! תעשו את ההסתגלות למשפחתון לאט לאט ובהדרגה, ואם תצליחי להפחית את רגשי האשמה שלך (שמחלחלים ממך אל התינוקת), היא תסתגל בסופו של דבר...כמו כולם. בהצלחה ליאת

25/10/2010 | 11:05 | מאת: הדס

ליאת, תודה רבה לך על התשובה המהירה, אבל יש לך עצה טובה איך לעשות את הפרידה הזו לקלה יותר? האם להישאר איתה במשפחתון? מתי ללכת? איך להיפרד? מתי לחזור? תודה, הדס

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים