בכי היסטרי

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

06/10/2010 | 13:11 | מאת: רוית

בתי בת השלוש נכנסת לבכי היסטרי מדי פעם כשמשהו שהיא רוצה לא ניתן לה. כשהיא היתה קטנה יותר היא היתה נרגעת מעצמה ביתר קלות. כיום יש פעמים שניתן להתעלם אבל לעיתים הבכי מתארך והוא בלתי נסבל. היא יכולה לבכות ברצף יותר מחצי שעה (קשה במיוחד אם מדובר בשעה 5 וחצי בבוקר...והיא מעירה את כל המשפחה...) תוך כדי הבכי היא מחפשת תשומת לב ורוצה שאני אהיה לידה אבל קשה לה להירגע. אני מודה שקשה לי מאד לראות אותה צורחת.

07/10/2010 | 00:14 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום רווית, ילד שמתמיד בצווחות ובבכי זמן ממושך מאמין שההתמדה תשתלם לו בסופו של דבר, שההורה יתעייף וימלא את מבוקשו. כדי להכחיד התנהגות מסוג זה, חשוב לעשות כל מאמץ שלא להיכנע לסחטנות היבבנית. עם זאת, בעיקר כשמדובר בילדים צעירים מאד, שעמידותם למצבי תסכול עדיין נמוכה, אני ממליצה לנסות להרגיע באמצעות הסחת דעת, מילים מרגיעות, חיבוק או כל דבר אחר שיכול למתן את התסכול מצד אחד, אך לא "לשבור לכם את המילה" מצד שני. זה לא קל בטווח הקצר, אך יעיל מאד לטווח הארוך. שולחת לך כוח וסבלנות ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים