אני חסרת אונים בקשר לבני בן ה9

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

03/10/2010 | 23:35 | מאת: דנה

בני בן ה9 העברתי אותו לבית ספר אחר הא ואחותו הקטנה הא ידד בלימודים ואין לו חשק לילמוד וגם ניגרר אחרי ילדים שלא מתנהגים טוב פשוט נימשל לילדים הללו.לכן חשבתי אולי העביר אותו בית ספר וזה יכול לעזור הא התאקלם יפה המון חברים וכיף לו מאוד שם .אבל מיבחינה לימודית עדיין אין לו חשק לילמוד ושוב מיתחבר לילדים לא מתאימים.(ביטחון עצמי יש לו)חשבתי שאולי יש לו בעייה ריגשית למרות שחוץ מלימודים הכל תקין ואולי זה המחשב אני פשוט בדילמה שאלתי מה הסיבה הכי הגיונית ואיך אוכל לטםל או להתנהג?איך אפשר לטפל בזה שהא נימשך לילדים לא מתאימיפ אנא בבקשה תעזרי לי תודה מראש

06/10/2010 | 00:39 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום דנה, לפעמים, החיבור לילדים בעייתיים מאפשר לילדים חלשים או חסרי ביטחון לקבל "רוח גבית", ולזכות באהדה חברתית, תשומת לב או כוח בקבוצת בני גילם. תלמידים חלשים או לקויי למידה, שחוויית הלימודים שלהם מאד בלתי מתגמלת, עלולים לחפש פיצוי בדרך זו, ולהרוויח תחושת ערך, גם אם מפוקפקת. אני מאמינה שמעבר כיתה או בית ספר אינם עוזרים במקרים אלה, ואת השינוי צריך לעשות מן השורש. כלומר - לאתר בצורה מקצועית ומדוייקת את מקורות הקושי האקדמי (אבחון דידקטי), לסייע נקודתית בהתאם לחולשות הספציפיות, ולזמן חוויות של הצלחה בלימודים, גם אם תחילה הן יהיו צנועות. בנך עדיין ילד קטן, ושום דבר לא מאוחר. פני לאבחון מסודר, כדי לסייע לבנך לשקם את ה'לומד' שבתוכו. כך יש סיכוי טוב שהצורך שלו לטפח את ה'בריון הקטן' שבתוכו יפחת משמעותית. בהצלחה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים