כיתה א' והקאות

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

13/09/2010 | 10:22 | מאת: חנה

שלום, בני הבכור עלה לכיתה א' השנה- הכניסה היתה קשה ביותר(בכי, עצבות)יום למחרת בארוחת 10 הקיא בכיתה, והרגיש לא טוב גם יום למחרת. בחג הכל היה בסדר- אתמול לא רצה להיכנס לכיתה והיה עצוב מאוד. היום שוב אמר שלא מרגיש טוב ולא רוצה ללכת ובדרך של הנסיעה הקיא באוטו. מס פעמים הקיא שוב בבית. רופאת הילדים מציינת שאולי מפתח וירוס/ אולי משהו ריגשי מה אשפר לעשות? איך לטפל בו שיצלח להיפתח בכיתה?

14/09/2010 | 13:45 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום חנה, אם בנך נוטה להקיא במצבי חרדה (בדר"כ זה לא מתחיל בגיל 6 או 7), יש יסוד להניח שמתח הכניסה לביה"ס פועל עליו, וחשוב לתת לו תמיכה, עידוד וזמן הסתגלות. וכמו שאומרת רופאת הילדים - זה גם יכול להיות וירוס. בינתיים הייתי מתמקדת בהפחתת הלחץ, בליווי, הרגעה ועידוד. כמו שהוא התרגל לגן, הוא יסתגל גם לביה"ס. לאט לאט... שנה טובה ליאת

15/09/2010 | 10:16 | מאת: חנה

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים