השלכות טיפול+שאלות

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

12/09/2010 | 17:53 | מאת: משה כהן

שלום רב, הייתי רוצה לדעת ולשאול: אם אני ילך לטיפול במרפאה לבריאות הנפש ציבורית של משרד הבריאות או קופת חולים, מה ההבדל בינה לבין טיפול פרטי?מבחינת הכול? מהם ההשלכות של טיפול פסיכולוגי לעתיד? לגבי הצבא?לנהיגה?לרישיון נהיגה?ללימודים?לעבודה?להיות מטפל במרפאה ציבורית?או כול עבודה אחרת<?בקיצור לגבי הכול? האם מי שהיה מטופל אצל פסיכולוג בילדות בהתבגרות(בעבר) או עכשיו יכול להיות מטפל בעצמו?פסיכיאטר? מה לגבי תרופות פסיכיאטריות ופסיכיאטר? האם אפשר לדבר עם המטפל על הכול?לא יהיה שום בעיות עם זה, צריך להסתיר ממנו דברים?הוא ילשין(ידווח)?אם זה דברים רעים ובעיות?אובדנות?

13/09/2010 | 01:24 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום משה, טיפול פסיכולוגי מושתת על ברית של אמון בין המטפל למטופל, וחיסיון על התכנים העולים בטיפול הוא כלל בסיסי ראשון במעלה. גם בטיפול מרפאתי חל חיסיון על התכנים, אך עצם היותך בטיפול נרשם במחשבי קופת החולים. מבחינה זו, טיפול פרטי מעניק מידה גדולה יותר של ביטחון. העובדה שהיית בטיפול פסיכולוגי אינה פוגעת, כשלעצמה, בסיכוייך להשתלב בכל הפעילויות שציינת, כולל עבודה טיפולית. יוצאים מן הכלל הם המקרים בהם קיימת מחלת נפש ופגיעה ממשית בשיפוט ובבוחן המציאות. ללא ספק, הדיכאון והמחשבות האובדניות מסוכנות לך ולעתידך הרבה יותר מהטיפול. פנה ללא דיחוי לקבלת עזרה. בהצלחה ושנה טובה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים