ילד שאוכל את האצבעות שלו

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

28/08/2010 | 10:09 | מאת: רונה

הבן שלי. ילד יחיד בן 6.5 מוצלח מאוד מכל הבחינות. מצטיין בספורט ואומנות, חברותי מאוד ואהוב מאוד על כל מי שסובב אותו.בתקופה האחרונה, בערך כחודשיים. הוא התחיל לאכול את האצבעות. כולמר את העור שבכריות האצבעות. ממש עד זוב דם. זה נראה ממש רע. נהיו לו פצעים בכל האצבעות. אני מעירה לו על כך, אבל זה ממש לא עוזר. אני בעצמי נוהגת לכסוס מפעם לפעם ציפורניים. אבל ברמה מאוד נמוכה. כלומר בעיקר משחקת עם הציפוניים בפה. בעלי אומר שהוא מושפע ממני. אני מאוד מעוניינת להפסיק לו את המינהג הזה. כי זה נראה ממש רע. ממה זה נובע? והאם יש דרכים להפסיק את זה? אודה להייחסותך

30/08/2010 | 00:28 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום רונה, התנהגויות של פגיעה עצמית מהסוג שאת מתארת יכולות להיות קשורות לניסיון לפרוק מתח, או לסוג של גרייה עצמית האופיינית לילדים עם בעיות של סיפי תחושה גבוהים במיוחד. אני ממליצה על התייעצות ראשונית עם מרפאה בעיסוק, ובמקביל לנסות להפחית גורמי דחק מחייו, בעצמכם או בעזרת איש מקצוע. בברכה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים