נער מסתגר ולא בא בחברה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

27/08/2010 | 20:58 | מאת: אפרת

שלום, בני בן 13.5 נמצא רוב שעות היום בחדרו מול המחשב. הוא טוען שכך הוא בקשר עם חברים, אבל אני מודאגת שאינו נפגש כלל עם חברים פנים מול פנים. בני אינו מוכן ללכת לשום פעילות חברתית עם בני גילו, לא מזמין חברים לביתו ואינו הולך אליהם, ואינו הולך לחוגים בביה"ס. אנו גרים ביישוב קהילתי והוא אינו רוצה לקחת חלק בכל אירוע ביישוב. בשיחות איתי הוא אומר כי אין טעם בפגישות עם חבריו פנים אל פנים כי הוא בקשר אינטרנטי איתם. עלי לציין כי בתקופת החופש היו ימים רבים שלא יצא מביתו. האם מצב זה תקין, ואם לא, מה ניתן לעשות? אינני יודעת אם יש קשר, אך התגרשתי לפני 4 שנים ואני חיה עם בן זוג בבית.

30/08/2010 | 00:13 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום אפרת, גם אני חושבת שמחשב אינו יכול לשמש תחליף לקשר אנושי, הגם שחלק נכבד מחיי החברה של ילדים נעשה דרכו ובאמצעותו. הקביעה אם מדובר במצב תקין או לא תלויה במידת מה בחוויה של הילד עצמו: אם הילד בסה"כ מתפקד טוב, לומד כראוי, נמצא רוב הזמן במצב רוח טוב, אוכל טוב וישן טוב, מתקשר איתכם בצורה חיובית ופתוחה ואינו מפגין התנהגויות מצוקה, אפשר להירגע. אם, לעומת זאת, את חושדת שהוא חש בדידות, עצב, אי שקט או הסתגרות - שווה לבחון את הדברים בעזרת איש מקצוע. שאלת הקשר לגירושין צריכה להיבחן אף היא בדרך דומה, תוך בדיקת עמדותיו ביחס לכך, מידת הקשר עם אביו, הקשר עם בן הזוג שלך, וכד'. קשה להשיב על כך על סמך מידע כה חלקי. בברכה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים