דרישת אבחון פסיכולגי לילדים העולים לכיתה א' .

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

17/08/2010 | 01:02 | מאת: אמא

ליאת שלום! אני אמא לשלישייה(שתי בנות+בן) העולים לכיתה א' בבית ספר פרטי לילדים רגילים (לא עם לקויי למידה).כאשר רשמתי את ילדיי לביה"ס הבי"ס דרש אבחון פסיכולוגי לכל ילד כתנאי לקבלתם לביה"ס בטענה שהם דרשו מכל הילדים העולים לכיתה א' לעבור אבחון באופן פרטי. אני התעלמתי מהבקשה,מהסיבה שלא ראיתי סיבה מוצדקת שילדיי יעברו אבחון פסיכולוגי בגיל הזה אם לא נמצא בהם ליקוי למידה עוד בעודם בגן,וכן לשלם המון כסף. היום קיבלתי טלפון מביה"ס שמיכוון שההורים היתלוננו על הבקשה ושאין ביכולתם לשלם לאבחון,אז ביה"ס הביא מטעמו פסיכולוג שיבצע את האבחון ב-600 ש"ח במקום ב-1200 ש"ח.המזכירה קבעה לי פגישה ל-2 הבנות ביחד בשעה 11.15 ולבן מיד אחריהם בשעה 12.00. אז שאלתי היא כזו, האם בי"הס יכול לחייב אותי לבצע את האיבחון לילדיי? ועל איזה אבחון מדובר פה? ע"פ מיטב ידיעתי זמן האבחון הפסיכולוגי הינו כשעתיים וחצי ועד שלוש שעות?

18/08/2010 | 01:30 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום רב, בתי ספר פרטיים יכולים להציב תנאים לבאים בשעריהם, ולבחור את תלמידיהם עפ"י קריטריונים משל עצמם. איני יודעת מהו האבחון שהם מעבירים. ככלל, הבטרייה "הקונבנציונלית" מכילה מבחן משכל, מבחני ציורים ומבחנים השלכתיים המתיימרים לבחון אספקטים אישיותיים-רגשיים, ומבחן העתקת צורות לאיתור קשיים בתפיסה על בסיס אורגני. לפעמים, לצרכים מסוימים, מספיק אבחון חלקי, הכולל רק חלק מהנ"ל. בנוסף, ישנם מבחנים ספציפיים לאיתור לקויות למידה, מבחני מוכנות לכיתה א', ועוד. אם בחרת לילדייך בי"ס פרטי (למה, בעצם?) יהיה עליך לעמוד בתנאי הקבלה האליטיסטיים, שיבטיחו כנראה אוכלוסייה הומוגנית ו'מוקפדת'. בברכה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים