ריב בין בני דודים

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

15/08/2010 | 12:58 | מאת: רוני

ליאת שלום, יש לי שנבן בן 3.9 שנים. כל יום אחרי הגן מגיע אלינו הביתה בן דוד שלו שהוא בן 2.10 שנים והם מנסים לשחק יחד. המשחק נמשך 10 דקות ואחרי זה מגיעים צעקות ובכי. הבן שלי "מציק" לו, כמו לקחת צעצועים, לדחוף. אני מנסה לא להתערב כי הבנתי שהצעקות לא עוזרות ושהבן שלי לא תמיד אשם. בן דוד שלו ישר בוכה ורץ לאמא בגלל כל שטות שבני עושה לו. ואז האמא שלו צועקת עליו. המצב ממש לא נעים. אני לא יודעת איך מפסיקים את הריבים, איך להיות נייטרלית. אשמח לעזרה

15/08/2010 | 23:54 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום רוני, הילדים שלכן נמצאים בגיל רגיש, בו עדיין קיים קושי לעכב דחפים תוקפניים ולהתמודד עם תסכולים בהצלחה. היכולת לוותר, להתחשב, להתאפק, להתחלק, עדיין לא בשיאה, ולכן אחרי פרק זמן קצר יחסית (10 דקות של משחק משותף, נעים ושקט זה לא רע בכלל) יגיעו הקונפליקטים. למרות שבדר"כ אני ממליצה לא להתערב במריבות של ילדים, במקרה של שני ילדים כה צעירים, נחוצה נוכחותו המתווכת של המבוגר, ויש לעשות זאת ללא צעקות או כעס, אלא דווקא ממקום מרגיע ומנחם. לפעמים נחוצה הפרדת כוחות, ולפעמים הסחת דעת נחמדה (כמו הפסקת ממתק, צפייה משותפת בקלטת אהובה, הקשבה לסיפור), ולפעמים אפשר להיפרד כשנהיה לא נעים. אם תצליחו להקנות הרגלים טובים עכשיו, ולהימנע מהאשמות וצעקות, תרוויחו שעות ארוכות של שקט בעתיד. כרגע, עדיין יש עבודה... בהצלחה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים