מבולבל זקוק לעזרה...

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

13/08/2010 | 10:02 | מאת: דניאל

שלום אני בן 17 וחצי,אני מאד מתוסכל, אני נער חכם,עם אינטלדנציה(לפי אנשים בעלי מקצוע), וזה לא מזיז לי,מיכוון שהרגשות "שולטים" עלי, אני לא יכול לקבוע,לעשות למישהו, מיכוון שאני לא יודע איך אני ירגיש, כי יש לי מין רגש אחיד שאני חש אותו אני לא יכול לעשות כלום, זה מתבטא במילה "אין לי כח"(לו דווקא דיכאון), אני גם הובחנתי בבעית קשב וריכוז והרטלין עוזר מאד בהרגשה,ובסדר אבל לא הרבה(למרות שאני נוטל רטליןLA40M,L ), אני גם לא חברותי, למרות שאנשים ונערים נהנהין לדבר עימי,אני מבולבל אני משדר לאנשים שאני נער חכם,שמרגיש טוב, אבל אני העצמי מבולבל,הייתי אצל בסיכולוגים, ופסכיאטרים, אני מרגיש מבוזבז,נשלט ע"י ההרגשות,מה ניתן לעשות? מה יכול לעזור?

15/08/2010 | 22:48 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום דניאל, אפשר לשמוע כמה לא פשוט לך. קשה מאד לחיות תחת רודנותם של רגשות עוצמתיים, ללא היכולת לנהל אותם ביעילות. איני יודעת אילו סוגי טיפולים עברת, מה עזר ומה לא, ואם לא עזר - מדוע. חשוב לי ליידע אותך לגבי שיטה טיפולית שנועדה במקור עבור אנשים עם הפרעת אישיות גבולית. הכוונה ל"טיפול דיאלקטי-התנהגותי", שמטרתו (בין השאר) לסייע למטופל לרכוש מיומנויות של קשיבות, וויסות רגשי, יעילות בינאישית ועמידות במצוקה. השיטה מכוונת לשיפור יכולתנו לשלוט ברגשות (ולא לאפשר להם לשלוט בנו). נסה להתעניין בסביבתך אם יש מטפל המתמחה בגישה זו, ולבדוק אם זה יכול להתאים. בהצלחה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים