אובדת עצות

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

13/07/2010 | 22:27 | מאת: אושרית

שלום, בתי בת 4 בע"ר, ילדה מקסימה ועקשנית שהתגלה אצלה בגיל שנתיים וחודשיים גידול שפיר בגזע המוח. כפי שציינתי הגידול הוא שפיר אך לדאבוננו הוא גרם לבעיות בהתפתחות. הבעיות מתמקדות בעיקר בתחום השפתי ובמוטוריקה הגסה,כך, שהיא מאובחנת פחות מגילה יות, משהו כמו שנתיים וחצי -שלוש. אחת הבעיות המטרידות אותי במיוחד היא נושא הטיטולים, זאת מאחר שהטיטול מונע ממנה להתקדם יותר ולהשיג הישגים טובים יותר . שנית, היא כבר ממש גדולה וזה נראה פשוט לא לענין.אנחנו מדברים על זה איתה רבות והיא יודעת הכל ואומרת שהיא גדולה, ושצריך ללכת לשירותים, לאסלה ולא בטיטול ובכל זאת איננה מראה סימנים כאילו הטמיעה את הנושא היטב במוחה אלא כאילו הדברים שגורים לה בפה סתם. השאלה שלי כיצד אני יכולה לגמול ילדה כזו, עם קשיי התפתחות , מה גם שלא מבינה היטב את השפה או ההוראות שלנו? זה חשוב לי מאוד, אשמח אם תוכלי לעזור לי או להפנות אותי למישהו שיכול לעזור. תודה רבה

14/07/2010 | 00:54 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום אושרית, אני מציעה למצוא שניים שלושה מאמרים טובים בנושא גמילה, המשרטטים "צעד אחר צעד" את תהליך הגמילה התקין. בדקי באיזו מידה קיימת בשלות לכך אצל בתך (מוטורית, רגשית, שפתית) והתאימי את הדרישות ליכולת. בעיני, עדיף לדחות מעט את התהליך לזמן הנכון, מאשר לעורר תסכולים ואכזבות עקב תהליך חפוז ומבולבל. אני מניחה שאתם נמצאים במעקב התפתחותי, עם אנשי מקצוע מנוסים. המכון להתפתחות הילד של קופת החולים שלכם יכול לתת מענה לצרכים אלה, וגם פסיכולוגית התפתחותית. בהצלחה והרבה בריאות ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים