שינה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

11/07/2010 | 12:40 | מאת: קרן

052הי. יש לי תינוקת בת 9 חודשים שלא מצליחה להירדם לבד ובכלל ברגע שנכנסת למיטה שלה צורחת ובוכה בכי היסטרי. בהתחלה שנולדה הייתה נרדמת לבד ואחרי כמה חודשים היא ממש התחילה לבכות מזה. לפני חודש וחצי היא נגמלה מהנקה ולא רציתי לעשות לה טראומה לכן היייתי מנדנדת את מיטתה ועוזרת לה להירדם. היא הייתה רגילה להירדם עליי תוך כדי הנקה ולהרגיש את חום גופי לכן לא רציתי לגרום לה לתיסכולים נוספים והייתי לצידה כל ערב. אבל עכשיו שכבר היא שכחה מההנקה אני לא חושבת שכך צריך להיות. היא נמצאת במשפחתון והמטפלת גם יושבת לידה עד שהיא נרדמת . זה לוקח לי המון זמן ויש לי עוד ילד בבית ואני מותשת ועצבנית מזה. זה הגיע למצב שהיא אתמול לא רצתה לישון ובכתה והייתה ממש עייפה ובסוף נרדמה על הרצפה בבית תוך כדי ששיחקה. היא לא אוהבת להיות סגורה במיטה.(זה קרה לי גם עם בני הבכור.) ניסיתי את שיטת 5 הדקות אך זה לא עזר. מה אפשר לעשות?

11/07/2010 | 23:03 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום קרן, כמו שאת מתארת יפה, קשיי השינה של רבים מהילדים מתחילים בעזרתנו האדיבה, כאשר אנחנו יוזמים - מתוך עייפות, רחמים או רצון טוב - הרגלים היוצרים תלות של הילד בנוכחותנו. להיגמל מההרגלים הללו קשה הרבה יותר, ולכן חשוב לעשות הכל כדי להימנע מהם מלכתחילה. כרגע, בתך עדיין צעירה, ואפשר לתקן. עליה ללמוד לשתף פעולה גם במצבים בהם "אינה אוהבת" לעשות את מה שצריך. הליכה לישון בזמן נחוצה גם לה, וגם לך, כדי לנוח מתלאות היום. אין ברירה אלא להכניסה למיטה, ולספוג כמה ערבים של בכי. אני מציעה להישאר ע"י מיטתה מבלי להרים אותה או להוציאה. כך תשדרי לה שאת איתה ולצידה, אך גם שנגמר היום והולכים לישון במיטה ולא בשום מקום אחר. הכיני לך עיתונים (עם אור קטן) או כביסה לקיפול, והישארי על ידה עד שתרגע, מבלי להגיב לבכי. נסי להישאר שלווה ככל האפשר, ולא להיכנע. זה קשה מאד, אני יודעת. אני מאמינה שאחרי כמה ימים קשים - יש מצב לגאולה. בהצלחה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים