מעבר לחו"ל עם ילדה שיתכן ויש לה הפרעת קשב

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

10/07/2010 | 12:26 | מאת: אמא

שלום, בעלי ואני שוקלים ברצינות מעבר לחו"ל בעקבות הצעת עבודה שקיבל. יש לי בת בכורה בת 5.8 שנים (תהיה במעבר בת 6) ותינוק (בן חצי שנה כיום). הבת מסיימת כיום גן חובה. בעקבות העובדה שהיא מעט ילדותית (אם כי לעיתים פתאום מבליחה בה בגרות מדהימה) וכן שיש לה "קוצים בישבן" (לא היפר בשום אופן, להפך אוהבת מאוד "לנוח" ולישון) כמו גם קשיים נוספים כגון לתאר חוויה בצורה מאורגנת, זקוקה להסבר שני ושלישי על מנת לקלוט, מעט מפוזרת במחשבה, "צפה" וכו' רשמתי אותה לשנה נוספת בגן חובה ובמקביל פניתי למכון להתפתחות הילד, מילאתי את הטפסים ולאחר כחודשיים קיבלנו הפנייה מהועדה לעו"ס, קלינאית תקשורת ומרפאה בעיסוק. פגשנו את העו"ס שאמרה שכרגע לא רואה צורך בהפנייה לרופאת קשב וריכוז ושנמתין לאבחון אצל הקלינאית והמרפאה בעיסוק (עדיין ממתינים כבר למעלה מ- 3 חודשים). בעקבות ההצעה שקיבל בעלי לאחרונה (אחרי כל הפרוצדורה המתוארת לעיל) אנחנו מאוד מעוניינים (ממגוון סיבות) להיענות בחיוב אך חוששים לגבי הילדה. האם אנו עושים דבר שיסב לה נזק או שמא השד אינו נורא כל כך. האם אי ידיעת השפה ביעד העתידי תשפיע עליה לרעה יותר מאשר על ילד רגיל למרות שהיא תעשה "שנת גן נוספת" בדיוק כפי שתוכנן בארץ (יצויין כי לי יהיה מספיק זמן להקדיש לילדה לפחות בשנה הראשונה ויתכן שגם לאחר מכן). המעבר הוא לכ- 5 שנים. איך אפשר לדעת תשובה לכך או לפחות כיוון ... מתנצלת מראש על אורך ההודעה אבל ניסיתי להביא כמה שיותר פרטים. תודה רבה מראש, אמא

10/07/2010 | 18:33 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום רב, אכן דילמה. אין ספק שעבור ילדה עם איחור התפתחותי - גם אם קל - הכולל קשיי שפה ותקשורת (אני מניחה שזה המצב כי סיפרת שאתם מחכים לאבחון של קלינאית תקשורת), ההתמודדות עם מעבר למדינה זרה ושפה זרה עלולה להיות קשה וממושכת. לא תמיד ניתן לנבא מראש את ההשלכות העתידיות, והגיוני להניח שלטווח הקצר, מבחינת הילדה, היה עדיף להישאר כאן. עם זאת, מעבר לארץ אחרת יכול להיות הזדמנות נפלאה מהבחינות האחרות, ולכן חשוב לשקול את כל ההיבטים, ואת טובתם של כל בני הבית, כלכלית, רגשית, תעסוקתית, חברתית ובינאישית. אני מציעה לעשות הכל כדי להקדים את האבחון, כולל אפילו פנייה לגורמים מקצועים באופן פרטי, שיוכלו להעריך מקרוב את מצבה של הילדה ולחוות דעה על השלכותיו האפשריות של המעבר. צר לי על כך שאיני מצליחה לת את התשובה המכריעה שאולי הייתה עוזרת לך יותר כרגע. לפעמים הבחירות שלנו אכן לא פשוטות. בהצלחה בכל החלטה שתקבלו ליאת

11/07/2010 | 08:44 | מאת: אמא

ליאת שלום, אכן חשבתי להקדים את האבחון ובמקביל לקחת את בתי לפסיכולוגית לקבל עוד חוו"ד. תודה רבה על התשובה המהירה ודווקא כן עזרת לי :) שאלה נוספת וחשובה - בתחום הפסיכולוגיה לאיזה סוג של פסיכולוג/ית כדאי לפנות - התנהגותית / קלינית / חינוכית ? אני קצת מתקשה להבין את ההבדלים בין התחומים השונים ומה הכי מתאים לבתי. תודה ענקית, אמא

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים