ברית וחשש מעשיית פיפי

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

02/07/2010 | 17:05 | מאת: יעל

שלום רב, בני בן ה-3 עבר ביום שלישי ברית מילה כירורגית (לא נימול בלידתו ונימול עכשיו מסיבה רפואית). תוך יומיים הכאבים עברו והוא אינו מתלונן כלל. הבעיה היחידה היא שכשעשה פיפי בפעמים הראשונות, זה שרף לו, ומאז הוא לא מסכים לעשות פיפי, מחשש שישרוף. זה הגיע למצב של התאפקויות מאוד ארוכות (10 שעות) שבסופן הפיפי בורח כשהוא לחוץ ובוכה. החל מהאתמול שאלתי אותו לאחר שהפיפי ברח אם זה שרף לו, והוא ענה שלא, אך הוא עדין מאוד חושש ומאוד לחוץ. אציין כי הסברנו לו ודברנו איתו לפני הניתוח רבות, והוא יודע שעכשיו הרופא סידר לו את הבולבול שיהיה בריא וטוב יותר. אנחנו גם חוזרים ומדגישים שזה לא יקרה בעתיד, ושמדובר בהליך חד פעמי. מה לעשות עם הלחץ מעשיית הפיפי? כרגע אנחנו פשוט מנסים לא להתייחס. לא להזכיר לו לעשות, וכשהוא לחוץ לדבר על דברים אחרים, ולציין במשפט שהפיפי לא שורף יותר. תודה, יעל

04/07/2010 | 00:17 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום יעל, ברית בגיל שלוש היא אכן חוויה טראומטית. כרגע, אין הרבה מה לעשות מלבד לנסות להרגיע, ולתת לטבע לעשות את שלו. בריאות ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים