בעיות התנהגות קשות

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

13/06/2010 | 15:52 | מאת: אורלי וינשטוק

בני בן 7.5 מסיים כיתה א' ויש לו בעית קשב וריכוז עם היפראקטיביות ,לוקח ריטלין כל יום 20 מג' SR לאחר הלימודים אני משאירה אותו בצהרון.ושם הבעיה בלימודים הוא נהדר גם בהתנהגות וגם בלימודים, אך בצהרון הוא מרביץ זורק דברים על ילדים (אבנים,מספרים וכו')ואני לא יודעת איך להתמודד עם זה. אודה לך עם תעזרי לי או תפני אותי לגורם שיכול לטפל בבעיה. תודה אורלי

13/06/2010 | 23:19 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום אורלי, ממליצה לחזור לפסיכיאטר שרשם לכם את הטיפול התרופתי, כדי לשקול שינויים במינון. מעבר לכך, חשוב לזכור שילדים עם ADHD זקוקים לסביבה חינוכית המכירה בבעיותיהם, יודעת ויכולה להכיל ולהתמודד ביעילות עם התנהגויות אימפולסיביות, ולחלץ את הילד מהמקום של "הילד הרע". כדאי לזכור כי הטיפול האופטימלי בילדים אלה משלב, יחד עם הריטלין, גם טיפול פסיכולוגי המסייע לילד להפעיל אסטרטגיות של שליטה עצמית. גם על כך תוכלי להתייעץ עם הרופא שהתאים את הטיפול התרופתי. בהצלחה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים