בעיות התנהגות וויסות חושי לילד בן 5

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

04/06/2010 | 20:28 | מאת: מיכל

בני בן בחמש מתקשה מאוד בפעילויות שונות בגן. הוא נמנע מלהשתתף במסיבות יום הולדת בגן. רעשים מפריעים לו ומוציעים אותו מאיזון. לא תמיד נשמע לגננת . במפגשים זקוק לחיזוקים חומריים כדי להשתתף. בעבר היו גם התפרצויות זעם המלוות בצעקות קולניות. היום לאחר טיפול הומופטי חל שיפור קל. הגננת מדווחת על כך שהוא מכה חברים ללא סיבה. לא מוכן להשתתף בחוגים למרות שמאוד אוהב. לאחרונה מגלה פחד מכלבים. פוחד מבלונים. מאוד רוצה יעוץ לגבי המשך טיפול נכון.

08/06/2010 | 00:08 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום מיכל, בעיות בוויסות חושי מאובחנות ומטופלות ע"י מרפאות בעיסוק, ולא כדאי 'להדביק' לו תוויות או להסתפק בטיפול הומיאופתי. ההתנהגות בגן, לפחות כפי שעולה מדברייך, יכולה להיות קשורה לקושי בכיבוד גבולות וקבלת סמכות. לעיתים קרובות, בהיעדר עמדה הורית סמכותית ועקבית, מתפתחים אצל הילד פחדים. איני יכולה לומר בוודאות שזאת הבעיה, אך זה כיוון מחשבה שאפשר לשקול. בעיני, שווה להתייעץ עם איש מקצוע. אפשר להתחיל עם מרפאה בעיסוק, ואז עם פסיכולוג ילדים. בהצלחה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים