רעש ועצבים

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

18/05/2010 | 22:36 | מאת: ש.מ

שלום... יש לי בעיה שמאוד מציקה לי.... כמות של רעשים (צעקות, צלצולים, כמות שונה של רעשים, חוסר שקט שלא נפסק, ועוד...) מכניסות אותי למצב לחץ לעיתים אני מרגיש חסר אונים ומרגיש שאני טובע ברעש ולא יכול למצוא את השקט. כשזה קורה אני הופך לבן אדם מאוד עצבני, הראש כואב והתגובות שלי קיצוניות, ואני עושה את הכול בכדי לברוח בחזרה למקום השקט שלי, מה שמונע מימני לבלות זמן איכות עם המשפחה שלי כשהאחיינים והבני דודים משחקים (צועקים) בצד, ילד אחר בוכה, ועוד קבוצה של אנשים שכול אחד מדבר עם מישהו אחר מה שיוצר פורום רעשני במיוחד.... אני לא יודע אם זאת בעיה ולכן אני פונה אליך אשמח אם תעני לי על זה ואם אכן זאת בעיה אשמח לשמוע על דרך טיפול.... בברכה ותודה ש.מ

19/05/2010 | 17:24 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום רב, יש אנשים עם רגישות יתר חושית, לעיתים רגישות כללית, ולפעמים הרגישות ייחודית רק לאופנות חוש אחת (רגישות שמיעתית, טקטילית, רגישות לאור חזק, וכד'). למיטב ידיעתי זה נמצא בתחום האבחון והטיפול של מרפאות בעיסוק, או אולי (במקרה שלך)קלינאיות תקשורת. לדעתי יש כאן ב'דוקטורס' פורומים מקצועיים בתחומים אלה. נסה להתייעץ שם. ישנם גם מצבים נפשיים ספציפיים (חרדה, דיכאון, הפרעת דחק פוסט-טראומטית, ועוד) בהם הסיפים שלנו נמוכים משמעותית, וגם גירוי מתון יכול להיחוות כמציק או מכאיב. אם נדמה לך שאתה נופל לאחת הקטגוריות הללו, פנה להתייעצות עם פסיכולוג קליני. בברכה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים