בעיות עם הילדים לאחר גירושין

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

09/05/2010 | 14:29 | מאת: קשה לי

שלום רב, לפני כחודשים נפרדתי מבעלי הוא עזב את הבית, הגירושין היו בהסכמה, יש לי שני ילדים בן 8.5 ובת 3.3 , הילד מתקשה בבית ספר. ולאחרונה כל יום יש משהו שקורה בבית ספר ואני מקבלת שיחות מהמורה. המורה מודעת למצב בבית, הילד רואה את אבא שלו כמעט בכל יום, הוא מציק לאחות מתפרץ לכולם ומדבר לא יפה. אני כבר לא יודעת מה לעשות, כתוצאה מההצקות שלו אחותו פיתחה אי שטף בדיבור - הנ"ל התחיל עוד לפני שנפרדנו אני ואבא שלו. מה לעשות ? למי לפנות? תודה רבה,

10/05/2010 | 10:58 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום רב, גירושין יכולים להיות טריגר להופעתן של בעיות התנהגות אצל ילדים. לעיתים, הורים גרושים חשים אשמה על הסבל שנגרם לילדים, מה שמקשה עליהם להישאר סמכותיים כבעבר. עמדה כזו מפירה את שיווי המשקל בבית, שהתערער ממילא, וגורמת לילדים צעירים תחושה של היעדר סמכות. במצבים כאלה, נראה לפעמים החמרה בהתנהגותם של הילדים, שכמו מבקשים להחזיר את הוריהם לתפקוד. אני מציעה לא להעמיס על בנך את האחריות לבעיות הדיבור של אחותו, ועם זאת, לא לאפשר לו לפגוע בה. כדי להיעזר וללמוד כיצד לשים לבנך גבולות בדרך יעילה אני ממליצה לך לפנות להדרכת הורים קצרה, ולהגיע עם בתך לקלינאית תקשורת. בהצלחה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים