לבני בן ה 9 יש מידי פעם בריחה של צואה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

22/04/2010 | 12:42 | מאת: רונה

אני לא מבינה למה הוא עושה את זה זה קורה בדרך כלל בין התפר של חזרה מבי"ס פעם הוא טען שהוא מפחד להינעל בשרותים ושהוא מתאפק ולפעמים הוא סתם עסוק במחשב או משהו אחר וזה לא מזיז לו עד שאני מריחה ומיד שולחת אותו לנקות ולהתנקות.. האם זו בעיה רפואית או פסיכולוגית ? הדבר נמשך כבר שנה שניה עם הפסקות , יש לציין שהוא בן בכור ויש לו עוד אח הוא ילד שתלטן שאוהב ללהחליט על כולם ולנהל את העולם.. ומאד פיקח ועצמאי מציק לאח שלו וכנראה שגם מקנא בו ללא כל סיבה מיוחדת מה עושים ולמי פונים ? \תודה אמא מודאגת

23/04/2010 | 00:56 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום רונה, הואיל ומדובר בתופעה שהופיעה כמה שנים לאחר שהילד כבר שלט במתן צואה, אפשר להניח שהבעייה התפתחה כתוצאה מקשיים רגשיים, ולא מבעייה ראשונית בשרירי הסגור. לפעמים זה קורה בעקבות עצירות קשה שהכאיבה, חרדה, והתאפקות מרצון הגורמת בסופו של דבר להצטברות גושי צואה הפוגעים במתח שרירי הסגור. במצב כזה הילד מתקשה לחוש ב'בריחת הקקי'. לפעמים מדובר בחרדה כלשהי מפני בית השימוש (ובנך רומז על כך משהו). לפעמים (כמו שאת כבר יודעת בעצמך) מדובר בסוג של מאבק כוח ושליטה בין הילד להוריו. לכן, לפני הטיפול בכיוונים הרגשיים, יש לוודא אצל רופא הילדים שלכם (או אצל גסטרואנטרולוג של ילדים) שאין כל בעיה פיזיולוגית, ורק אז, להגיע לפסיכולוג ילדים שיוכל להנחות אתכם כיצד להפחית גורמי לחץ בסביבתו של הילד, ולסייע לו עצמו להשיג שליטה טובה יותר על הקקי. בברכה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים