פעוטה שנכנסת לראשונה לגן

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

09/04/2010 | 14:29 | מאת: מיכל

היי ליאת בתנו הבכורה בת השנתיים תכנס לראשונה לגן בחודש ספטמבר עד עתה היא הייתה במסגרת פעמיים בשבוע נכון לתקופת זו צפויה לנו גם לידה חדשה שאלתנו היא האם כמות השינויים ביחד תכביד על הילדה ואיך להערך בהתאם בתודה מראש מיכל

09/04/2010 | 14:41 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום מיכל, לידת אח קטן היא אחד המשברים ההתפתחותיים שכמעט כל ילד עובר, ומרביתם מצליחים לשרוד זאת בהצלחה. בואו של התינוק ממילא גורר איתו שינויים רבים בחיו של הילד הבכור, ולכן רצוי להקדיש מחשבה לדברים, ולהשתדל לווסת את קצב השינויים. אם הלידה תאלץ אותו לעבור לחדר אחר או מיטה אחרת, רצוי לעשות זאת קודם לכן, כדי שלא ירגיש שהוא נדחק מפני התינוק ומאבד את מקומו הבטוח בבית. באופן דומה, רצוי לא להעמיס עליו תהליכי גמילה למיניהם (חיתול או מוצץ) דווקא כשהדבר שהוא הכי רוצה זה להיות קטן כמו התינוק החדש. ובכל זאת, כניסה לגן הילדים היא שלב התפתחותי בלתי נמנע, וכמובן שלא נסיט את הילד ממסלולו בגלל לידת אחיו. תוכלו להכניסו לגן החדש, מתוך תשומת לב קשובה ואמפתית לקשיים שלו, וליווי סבלני של התהליך. מאחלת לכולכם הסתגלות מהירה להתרחבות המשפחתית, וכמובן - שתהיה לידה קלה ונעימה. שבת שלום ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים