אבא נוסע לעבוד בחו"ל - מה ההשפעה על הילד?

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

29/03/2010 | 04:35 | מאת: אמא מודאגת

אביו של בני בן השנה מתעתד לקבל הצעת עבודה בחו"ל, כך שבשנתיים-שלוש הקרובות הוא יגיע לארץ פעם בשלושה שבועות למספר ימים. אני מודאגת מאד מההשפעה האפשרית על בננו, ומחרדת נטישה וחוסר הסתגלות למצב בו הוא לא יודע לאן אבא נעלם לו ומתי יגיע שוב. אשמח לחוות דעת מקצועית בשני מישורים: 1. מה ההשלכות הנפשיות הצפויות מצעד כזה? חוו"ד מקצועית שתבהיר לאב מה עלולות להיות תוצאות צעד כזה, במטרה לנסות ולבטל החלטה כזו. 2. כיצד להתמודד במקרה ואכן תיפול החלטה כזו? עצות מקצועיות להקלה על פרידה ולהתמודדות עם מערכת יחסים של הורה נוכח-נפקד.

31/03/2010 | 02:59 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום רב, כמו שנכתב לא מזמן כאן בפורום, אין ספק שהמצב האופטימלי עבור כל ילד הוא לגדול בנוכחות מיטיבה של שני הורים אוהבים (זה את זו, ואותו). אלא שכפי שכולנו יודעים, בין המצב האופטימלי לבין המציאות קיימים פערים, חלקם בשליטתנו וחלקם לא. קשה לנסח חו"ד מקצועית על בסיס מידע כה מועט, המנותק מכל הקשר. לפעמים אנשים עושים וויתורים כואבים בחייהם על מנת להבטיח עתיד טוב יותר לעצמם ולילדיהם. לפעמים תקוותיהם מתנפצות, ולפעמים החלטות כואבת מתבררות בדיעבד כמצילות חיים. לכי תדעי... להיעדרות ממושכת או תכופה של האב יכולות להיות השפעות משמעותיות על החיים הרגשיים שלו ושל ילדיו, ובה במידה אפשר שהם יסתגלו לכך בלי שום בעיה, הודות לתפקוד טוב של האם ושאר בני המשפחה, או לאופי ההתקשרות בין האב לילדיו טרם הפרידה ולאחריה. אני מבינה שאת נחושה לבטל את החלטתו של האב, אך לצערי לא אוכל לסייע בזה מכאן. אם ההחלטה אכן תתקבל, אפשר יהיה לחשוב על דרכים להנכיח את האב בחיי בנו. כיום, בעידן הטכנולוגי, אפשר לדבר דרך מחשב ומצלמה ללא קושי, ולגשר על מרחקים גיאוגרפיים באמצעות קרבה וירטואלית. זה, כמובן, לא הדבר האמיתי, אך זה בבחינת הרע במיעוטו. חשוב להסביר במילים פשוטות את המציאות, ולהיערך לביטויים הרגשיים עם מענה רלוונטי. אני מרגישה שמאחר שהדברים עדיין לא מאד מגובשים, עדיף להמתין קצת, ולהתעמק בשאלות הללו כשיגיע זמנן. בברכה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים