הפרעות שינה, פחדים

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

25/01/2010 | 12:31 | מאת: יעל

שלום רב , בני כמעם בן שנתיים , ילד חכם ומפותח לגילו, עצמאי מאד מדבר וללא מוצץ אן חפץ מעבר. לאחרונה הוא מתעורר כל לילה פעמיים א שלש או בצרחות שלא ניתן להרגיעו אחרי עשר דקות הוא מבקש לחזר לישון או שהוא דורש בקבוק לפעמים 3 בקבוקים ללילה אציין גם שבמשך היום הוא מציין שהא פוחד מחושך מרעשים כדוגמת אפנוע או אזעקה של כלי רכב, וגם מרבה לאונן במשך היום בעיקר בימים חופשיים כמו שבת, אבקש את עצתך כי יש לי הרגשה שכל התגובות שלו קשורות ביחד והוא מתיש אותנו בלילות כמוכ אשמח לקבל עצה איך להסביר לילד כ"כ קטן לא לאונן בכל מקום כי הוא התחיל גם לאונן מפעם לפעם בגן

26/01/2010 | 12:02 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום יעל, פחדי לילה או ביעותים מהסוג שאת מתארת אופייניים מאד לגיל הרך, וכמו שאת נוכחת בעצמך, הם נרגעים בנוכחותו המנחמת של ההורה, והילד מצליח לחזור ולהירדם. גם פחדים מרעשים חזקים אינם יוצאי דופן בגיל זה, וברוב המקרים הם נעלמים מעצמם. יתכן שבנך מגיב כרגע למצוקה או משבר זמני (שינוי במשפחה או בסדר היום, דמויות מטפלות שהתחלפו, או אפילו אירוע 'מקומי' מאיים שנרשם בזיכרון). במקרה כזה, גם האוננות משמשת מקור הרגעה והפחתת לחצים. תוכלי לומר לו בעברית פשוטה וברורה, שגם אם מדובר בפעילות מהנה ונעימה, הוא יכול לעשותה בחדרו, בפרטיות, ולא בנוכחותם של אנשים נוספים (ממש כמו שהיית מגיבה לחיטוט באף). נא להימנע מהתואר 'מגעיל'... :-)) בהצלחה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים