מיומנויות חברתיות

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

23/01/2010 | 18:57 | מאת: נהר

שלום רב הבת שלי בת 10 אומרת לי במפורש שהיא מתקשה ביצירת קשר ראשוני עם חברות , אפילו כשמדובר בחברות מהכיתה שאותן היא מכירה שנים. יש לה 2 חברות ששתיהן יחסית דחויות חברתית. אם לא יוצרים איתה קשר , היא לא יוצרת , היא אף פעם לא מתחילה בשיח , אני מבינה ממנה שזה מה שמונע ממנה להזמין חברות , איך אוכל לעזור לה? אתמול היינו בפארק עם חברה שלי וילדיה והבת שלי ממש נמנעה מיצירת קשר למרות שהיא מכירה את הבנות והיא אמרה לי שקשה לה להתחיל קשר. אשמח מאוד לקבל הכונה בנושא

26/01/2010 | 11:19 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום נהר, קשיים חברתיים יכולים להיות תוצאה של גורמים שונים, חלקם אישיותיים-תכונתיים (ביישנות, מופנמות) וחלקם קשורים לנסיבות סביבתיות או התפתחותיות שפגעו איכשהו במיומנויות החברתיות וביכולת ליישמן ביעילות. יהיו הסיבות אשר יהיו, אפשר לנסות להעריך את המצב ולחשוב על התערבויות מועילות עבורה. יועצות בי"ס הן כתובת ראויה למצבים כאלה, בהכירן את הנושא החברתי בתיאוריה ובמעשה. היועצת והמורה יכולות לסייע מאד לילדים חסרי יוזמה חברתית, ולזמן מצבים חברתיים "כפויים", שיאלצו את הילדים להיפגש ולתפקד יחד. אם, בהתייעצות עם גורמי ביה"ס, יעלה הצורך בטיפול רגשי, שווה להשקיע גם בכיוון הזה, כדרך להעלות את רמת הביטחון העצמי ולשקם את הדימוי החברתי שלה. בהצלחה ליאת

27/01/2010 | 14:52 | מאת: נהר

ראשית, תודה רבה על התשובה איזה טיפול רגשי אפשר לתת בקרה של קשיים במיומנויות חברתיות לדעתי אצל הבת של מדובר גם בבישנות וגם בחוסר ביטחון . אשמח לקבל תשובה

28/01/2010 | 01:49 | מאת: ליאת מנדלבאום

שוב שלום נהר, ביישנות וחוסר ביטחון יכולים בהחלט להיות המקור הראשוני לקושי, מה שיוצר בהמשך גרעונות נוספים בגלל ההימנעות מסיטואציות חברתיות. טיפול רגשי מאפשר לילד לעבד בדרך של משחק את הקשיים שלו בליווי ותמיכה של הפסיכולוג, שמעודד אותו בעדינות לחוות (תחילה בחדר הטיפול) גם סיטואציות "מאיימות" מהן הוא נוטה להימנע. בנוסף, טיפול רגשי בילדים מלווה גם בהדרכת הורים, במטרה לחזק אצל הילד את תחושת הערך והיכולת גם מבית. יש מרפאות בהן מתקיימות קבוצות טיפוליות, בהן מתנסים הילדים במגע חברתי בסביבה מוגנת, תחת עינו של המטפל, שיכול לזהות את הבעיות בזמן אמת ולהתערב. בהצלחה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים