חרדת בחינות

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

20/01/2010 | 11:57 | מאת: מירי

שלום למומחה, ביתי בת ה-17 נתקפת בחרדה בעת מבחנים (בעיקר במתמטיקה), למרות הישגיה הטובים, בבחנים או בשיעורים שוטפים, במבחן היא נתקפת ב"שיתוק" ואינה מסוגלת לפתור אפילו בעייה אחת. היא מקבלת שיעורים פרטיים ולדברי מוריה היא יודעת את החומר, מה לעשות כדי שתעבור את מבחני הבגרות במתמטיקה?

21/01/2010 | 02:20 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום מירי, חרדת בחינות מופיעה לעיתים קרובות דווקא אצל התלמידים המצטיינים, גורמת לסבל גדול, ולפעמים גוב?ה מחיר גם בציונים. למרבה השמחה, יש טיפול טוב ויעיל בסוג זה של חרדה, וכדאי לא להמתין לרגע האחרון. בעיני, השיעורים הפרטיים פחות חשובים כרגע, ואולי אפילו תורמים לתחושת הלחץ בהיותם מעלים את רף הציפייה להצטיינות. אם אתם גרים באזור ת"א, את מוזמנת לפנות אלי טלפונית, ואמליץ לך על מטפל מצויין. בהצלחה ליאת 052-3106667

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים