מעבר לגן חדש

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

04/01/2010 | 18:44 | מאת: עדנה משה

00000לפני 3 שבועות עבר הילד שלי לגן אחר שיש בו גישה אחרת מהגן הקודם יותר פתוחה מדובר בילד חכם מאוד שבגן הישן התנהג למופת והיו לו חברים בגן החדש הוא לא רוצה להקשיב בריכוז קם בלי רשות אלים כלפי הלדים ןהיום היה משהו חמור בעיניי ,הגיע אבא של ילד ובלי סיבה הילד שלי פשוט הרביץ לו. מה שמפליא אותנו כשאנחנו אומרים לו אם הוא רוצה לחזור לגן הישן הוא ממש לא רוצה ואמר שהוא לא ילמד אם נשלח אותו לגן הישן ומתחיל לבכות שלא נחזיר אותו . תסבירי לי בבקשה מה קורה לילד שלי !!!. האם זה רק תקופת הסתגלות? האם להרביץ לאבא שמגיע לגן זה לא חציית גבול רצינית . אנחנו לא יודעים מה לעשות מתחרטים שהעברנו אותו גן פשוט בשוק ממה שקורה ! אנחנו יכולים להחזיר אותו לגן הישן האם זה מה שאנחנו צריכים לעשות לדעתך? בבקשה תייעצי לנו מה לעשות . תודה

05/01/2010 | 02:04 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום עדנה, כמובן שלא אוכל לדעת, מכאן, מה קורה לבנך ומה הסיבות להתנהגותו התוקפנית, אך אפשר לנסות ולהעלות כיווני מחשבה - * לא ציינת מה גילו של הילד ומדוע בחרתם להעבירו לגן חדש באמצע השנה. יתכן שמסתתר כאן סיפור כלשהו שמשפיע/השפיע עליכם ועל הילד. * יתכן שמדובר בתקופת הסתגלות, המטילה על הילד תביעות חדשות עמן הוא מתקשה להתמודד. * יתכן שהיו בעיות התנהגות גם בגן הקודם, שרוסנו וטופלו ביעילות ע"י הצוות הקודם שנקט גישה חינוכית שונה. * יתכן שבעיות ההתנהגות בגן הקודם לא הובאו לידיעתכם מסיבות שונות. יש גננות הנרתעות מעימות, מחשש לעזיבת הילד. יכולות להיות כמובן גם סיבות נוספות, חלקן גם כאלה הקשורות בעולם הערכים שלכם, כהורים, ובאופן בו אתם מציבים גבולות בבית. ברמה הפרקטית, אני מציעה לשוחח בפתיחות עם צוות הגן החדש, ולבקש את הערכת הגננת על מצבו. אני ממליצה לפעול ברוח המלצותיה, ובמידת הצורך להיוועץ עם גורם נוסף ולקבל הדרכה ספציפית להתמודדות עם הקשיים בבית. אין ספק ששינוי קיצוני בהתנהגותו של הילד שלנו מחייב התייחסות ובירור רציניים, והתערבות במידת הצורך. אשמח להתעדכן בהמשך בהצלחה ליאת

05/01/2010 | 22:11 | מאת: עדנה משה

ראשית תודה רבה על תגובתך . אנחנו אנשים דתיים ובגן הקודם היה רב מלמד גלאי 4-6כעת הגן החדש הוא גן עם גננת ורב גילאי בגישה יותר פתוחה . התקשרתי לרב ושאלתי הם היו בגן שלו התקפות אלימות של בני . הוא ממש כעס עלי ואמר שאני לא מבינה איזה פרח היה הילד בגן . אני יודעת שצריך לשמוע בערבון מוגבל אבל באמת זה כל מה שזיכנו לו . ילד מקסים . לדעתך אם הילד מתנגד לחזור לגן . האם יש טעם ללכת איתו יום אחד לבקר את הגן אולי יש לו טרומה מהמעבר? אולי הוא יתחרט וירצה לחזור. הסיבות שהעברתי אותו זה בגלל ההסעות שהגיעו בשעות מאוחרות אחרי 8.00 בבוקר ואני הייתי צריכה לאחר לעבודה.והסיבה השניה שהיו בגן יותר מידי ילדים משכבות מצוקה הגן החדש נמצא בשכונה מבוססת עם ילדים אנטלגנטים . הגן החדש הוא ליד העבודה של בעלי הילד שלי קשור מאוד לבעלי ואני תוהה האם בגלל שהילד רוצה כל כך את הקשר עם אבא שלו עד שהוא מוכן לסבול א הגן תמורת זה שאבא לוקח אותו באותו כל יום ? אני לא רואה בעית גבולות בבית כי עד עכשיו הכל היה בסדר . בבקשה תעני לי האם כדאי לבקר בגן הישן או אפילו להחזיר אותו ? ממש קשה לי כי אני מרגישה שטעיתי למרות שרציתי לטובתו שיהיה עם ילדים ברמה שלו . אולי גרמתי לו מילד שהיה מנהיג לילד שלא מוצא את מקומו.ומוציא הכל באלימות .

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים