התלכלכות

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

29/12/2009 | 13:16 | מאת: דורית

הי ליאת רציתי לשאול לגבי ילד בגן טרום חובה, אשר כל הזמן עושה את צרכיו בבגדים. כאשר הוא מתלכלכך הוא ממשיך לשבת כך ואינו מבקש שיחליפו לו ורק כשמריחים ומעירים לו הוא יבוא להחליף בגדים. מה זה אומר שהילד לא אומר מיוזמתו שהוא התלכלך? המון תודות דורית

30/12/2009 | 00:36 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום דורית, ילדים עם הפרעת הצטאות מודעים לכך, ועלולים לחוש בושה ואשמה. ברמה המיידית, אני מציעה שני דברים - האחד, ללמד אותו לטפל בעצמו ולהחליף תחתונים ומכנסיים במידת הצורך, כדי להחזיר לו תחושת שליטה ועצמאות. השני, לפנות לפסיכולוג ילדים קליני להדרכת הורים, מאחר ובעיה זו נוטה להיות קשורה לדפוסים משפחתיים מסוימים (בדרך מאבקי שליטה בין הילד להורים). בהצלחה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים