לא משתף חברים

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

20/02/2009 | 11:04 | מאת: הגר

בני בן 6, הולך לגן חובה. כשהוא בגן או בבית של חבר הוא משחק יפה עם הילדים. בבית שלנו הוא לא נותן לחבר/ה לשחק במשחקים שלו והדבר גורר כמובן תסכול ובעייתיות. מה עושים ואיך עוזרים לו? תודה, הגר

20/02/2009 | 16:04 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום הגר, את מציינת שבנך יודע לשחק יפה עם חברים כשהוא נמצא מחוץ לבית, ויש בזה משהו מרגיע, שכן נראה שהוא מכיר את הקודים החברתיים והציפיות ממנו בדר"כ. העובדה שדווקא בבית הוא הופך רכושני מעוררת בי שני כיווני מחשבה אפשריים. האחד, יכול להיות קשור לחוסר ביטחון עצמי או ביישנות, כאשר בסביבתו הבטוחה והמוגנת הוא יכול להרשות לעצמו להיות יותר אסרטיבי ואגרסיבי, כתגובת פיצוי להתנהלותו בחוץ. הסבר אפשרי אחר יכול להיות קשור לצורך שלך דווקא, לנהוג בנדיבות או רכות-יתר עם ילדים אורחים, מה שלא בהכרח עולה בקנה אחד עם הצרכים של בנך. במקרה כזה, הייתי מניחה לילדים להגיע לפתרון בכוחות עצמם מבלי להתערב. בכל מקרה, אני ממליצה לך להשתדל ככל האפשר להישאר מחוץ לסיטואציה, ולאפשר לילד להתנסות בתוצאות התנהגותו, לטוב ולרע. תוכלי לנסות ולדבר איתו כשאתם לבד, אחרי שהחבר עזב, ולברר איך הוא רואה את המצב, איך הוא מרגיש בזמן הקונפליקט ומה לדעתו יכולות להיות התוצאות האפשריות. נסי לא לכוון אותו לתשובות מסוימות, אלא להקשיב באמת למה שהוא אומר ולכבד את בחירותיו. אם את מרגישה שאף אחד מן ההסברים כאן אינו מתאים למציאות שלכם, את מוזמנת לפרט מעט יותר ונחשוב עוד. שבת שלום ליאת

24/02/2009 | 20:45 | מאת: הגר

האפשרות הראשונה נראית לי מתאימה יותר. עכשיו השאלה מה לעשות, אני לא מיד מתערבת, אבל בכ"ז אחרי זמן מה, כשהילד השני קצת במצוקה ושום דבר לא מתקדם לשום כיוון אני מתערבת. אם כי זה לא עוזר...ושוב אשאל, איך לעזור לו? תודה,הגר

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים