בן 3 וחצי ומשחקי בנות

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

30/11/2020 | 21:56 | מאת: איתן

שלום. הבן שלי אוהב בעיקר לשחק בנסיכות, מבקש להדפיס ציורי נסיכות וצובע במשך שעות, רוצה להתאפר ומחפש סרטוני וידאו של ילדות מתאפרות. כשהולך לחברה מחפש את הבובות וכלי האיפור, פחות בעניינים הנחשבים לכאלה של בנים. סרטים אחרים יכולים לעניין אותו חלקית למשל על בעלי חיים ויחפש בעיקר סרטים שיש בהן גיבורה / נסיכה. זה מעסיק אותו הייתי אומר כמעט כאובססיה. האם זה מצביע על משהו ברמה האישיותית? כיצד ניתן למתן ולכוון למשחקים מגוונים ונושאים מגוונים? תודה

הי, האם היית רואה בכך אובססיה גם אם היה מדובר בילדה קטנה? בכל מקרה אם אתה רוצה שיתעניין בתכנים אחרים, הדרך הכי טובה לעניין אותו בהם הוא לעסוק בהם ביחד איתו. לשחק איתו משחק כדורגל, לשחק איתו במכוניות, לצפות איתו בסרטוני חיות ולדבר איתו עליהם. ההנאה שלך וההנאה המשותפת שלכם ביחד מתכנים שונים, בהחלט עשויה לדבוק בו. ומילה חשובה אחרונה ממני - גם אם תחומי ההתענינות שלו לא ישתנו, אני לא רואה בכך בעיה כלל וכלל. הכי חשוב שתוכל להמשיך להנות ממנו בלי לדאוג יותר מידי.. כל טוב, ירדן פרידון ברשף פסיכולוגית קלינית מומחית ילדים מתבגרים ומבוגרים 0523873044

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים