איפוק בעשיית צרכים בקרב פעוט

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

19/11/2020 | 22:17 | מאת: אלי

שלום, בני בן שנתיים ושמונה חודשים, והחל תהליך גמילה בגיל שנתיים וחודש. הדרך לא הייתה פשוטה, אבל מאידך גם לא חריגה מדי. חשוב לומר שגם בזכות סיוע ואמפתיה של הגננת הקודמת שלו, הגענו למצב שהילד הולך לשירותים ללא חשש ומבצע את צרכיו. תחילת השנה (ספטמבר) לוותה במעבר לגן חדש ולאחריו שוב נכנסנו לסגר. במהלך הסגר החל סוג של רגרסיה, שבה הפסיק לאט לאט את תדירות היציאות שלו, עד שהגיע למצב (שבו אנו נמצאים היום, באותו סטטוס) של איפוק מעשיית קקי למשך ימים, עד שכבר אין ברירה (הגוף מכניע) והוא מבצע את צרכיו בתחתונים או בחיתול במהלך שנת הלילה, כאשר כל עשייה כנ"ל (כשהוא ער) מלווה בהפגנת לחץ איום מצדו. אנחנו הורים טריים, האינטרנט מלא בהמלצות סותרות, וחשוב לומר שמרבית האנשים שהתייעצנו איתם (הגננת החדשה, רופא המשפחה הוותיק ועוד) אמרו פשוט "להתעלם", "לשחרר" והכל ייפתר. עברו כבר מספר שבועות, ואני לא רואה שיפור, ואני מאוד חושש שהזמן לא פועל לטובתנו בבניית חוויות חיוביות בקרבו עד כדי הסרת החששות שלו. אשמח לקבל עצה - האם אכן "לשחרר"? איפה הגבול שבו כן צריך לשקול פנייה לגורמים מקצועיים? תודה!!!

שלום אלי, באופן כללי העצה הזו של "לשחרר" בעיני לפחות, אין משמעותה להתעלם, לעזוב הכל ולא לעשות כלום..אלא לשחרר את המטען הרגשי סביב העניין. לעשות את מה שמרגישים שנכון לעשות תוך כדי הרפייה פנימית ואמונה שהדברים הם לא כ"כ נוראים... אז בהחלט צריך להמשיך לעשות ולפעול כדי לתמוך בבן שלכם ובשום אופן לא להמנע מלעזור לו. אני בהחלט ממליצה לגשת למספר פגישות יעוץ בנושא, רצוי עם פסיכולג/ית קליני/ת שגם תוכל לעזור לכם להבין את צרכיו הרגשיים. אני בטוחה שמספר פגישות מועט יוכל לסייע לכם מאוד. בברכה, ירדן פרידון ברשף פסיכולוגית קלינית מומחית ילדים מתבגרים ומבוגרים 0523873044

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים