איפה הבעיה אצלי או אצל הילד?

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

22/03/2020 | 04:57 | מאת: אמא מתוסכלת

שלום רב, בן 5. ילד מקסים, חכם, ידע מעל גילו, מנומס, ללא התפרצויות זעם ומאוד רגיש לאחרים. תמיד לבוש יפה ושומר על ניקיון גופו ומסודר. יכולה להגיד ילד נורמאלי ללא בעיות התנהגות מיוחדות. איפה הבעיה? הוא כבר שנה שניה עם אותם ילדים בגן ולא הצלחנו אף פעם להזמין ילד לבית. הוא דווקא פנה לילדים ןהזמין אותם ואף הפתיע את כולם ופנה פעמיים לשני הורים שבאו לקחת את ילדיהם מהגן וביקש שירשו לילדיהם לבקר אותו. הוא ביקש כל כך יפה וההורים התלהבו. ניסנו לקבוע מועד ופתאום התחילו להמציא תירוצים. אני גם ביוזמתי פניתי פעמים רבות להורים בדרכי נועם והצעתי שיתארחו אצלנו או שישלחו את הילד לשחק עם בני אחרי הצהרים. אפילו הצענו שנאסוף את בנם יחד עם הבן שלי מהגן ושהם יבואו לאסוף אחר כך מביתנו בשעה שנוחה להם.. וכל פעם ההורים כאלו מביעים הסכמה ואז נסוגים..ומתחילים להמציא תירוצים או מתעלמים. אני לא מצליחה להבין למה זה קורה. הבן שלי מאוד מתוסכל במיוחד כשרואה או שומע על ילדים מאותה כיתה שמתארחים אחד אצל השני והוא לא מצליח לארח אף ילד. האמת אני גם מאוד מתוסכלת מזה. הערה אחת, לפעמים אני מרגישה שהבן שלי קצת עצור.. קשה לו להשתחרר מהר.. לפעמים בכיתה מעדיף לשחק לבד למשל בפינת היצירה לפעמים משחק עם הילדים ולפעמים אומר לי שלא רצו לשחק איתו. אני חשבתי שזה טבעי??? אולי טועה. ואולי הבעיה אצלי? אני לא תותחית בלצור קשרים חברתיים. לפני יומיים יזמתי ושלחתי לאחת האמהות שהבן שלי מאוד מתגעגע לבנה ואולי ניתן להם לשוחח כמה דקות דרך הוואטספ. לאחר שקבענו שעה וסיפרתי לבן שלי היא נעלמה לי. אני בכיתי מזה.. זה מאוד מאכזב כבר סיפרתי לילד. איך אני יכולה לעזור לבני? תודה

שלום לך, אמא יקרה, אני שומעת כמה את חשה חסרת אונים, מנסה לעזור לבנך ולא כ"כ מצליחה. מזדהה איתו, כואבת איתו, בוכה אפילו בשבילו...אבל אם את באמת רוצה לעזור לו את חייבת להפריד את עצמך טוב יותר ממנו. אסור לך להתבלבל ולחוות דחייה במקומו מה גם שאינני בטוחה כלל שדחייה מתקיימת פה ואני אסביר. זה נכון שלפעמים קשה יותר להיכנס ל"ממלכת אימהות" מגובשת בגן. אם את לא חלק, זה יכול להיות לפעמים יותר מאתגר. חשוב שתדעי שזה לא תמיד כך, ולצערך אולי נפלת על מין מחזור שכזה. יחד עם זאת, מה היית עושה אם הייתי נותנת לך 24 שעות כדי לתאם פגישה ואז היית מקבלת פרס של מיליון דולר?? היית פשוט שולחת לכל האימהות באופן טכני למדי בקשות/אפשרויות, עד שבסוף משהו היה פוגע. קחי גם בחשבון, שלא בטוח שהילדים לא רוצים להיפגש עם בנך, או שהאימהות לא מחבבות אותך (זה נשמע שהן לא מכירות אותך) זה פשוט מין מצב שנוצר שוב ושוב ושעל גבי הרגישות שלך מייצר כאב. לכן אני מציעה לך להמשיך להנות מהטוב שיש בבנך, וזה נשמע שהוא ילד מקסים - חברותי, פתוח, ורבאלי..יש לו את כל מה שצריך! פשוט מנעי ממנו את התכנית שלך - את הציפיות והאכזבות, אל תספרי לו שאת מנסה לתאם מפגשים, ורק כאשר תצליחי - תספרי לו. זיכרי, כנראה ששום דבר כאן לא באמת אישי, אז נסי לא לשקוע בתוך זה. פשוט פעלי כאילו זה פרוייקט טכני בעבודה, ואני בטוחה שתצליחי לתאם לפחות מפגש אחד או שניים מידי פעם. זה מספיק... והכי חשוב...תראי לבנך כמה לך כיף איתו. שחקי איתו, החמיאי לו ו - תהני איתו וממנו. זה באמת הכי הכי חשוב. כל טוב! ירדן פרידון ברשף פסיכולוגית קלינית מומחית ילדים מתבגרים ומבוגרים 0523873044

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים