פיוטה ביישנית.................

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

21/11/2019 | 14:18 | מאת: תמר

היי הבת שלי בת שנה ו-8 , מאוד מתביישת ממבוגרים וזרים. אם מבוגר או זר מסתכל עליה או פונה אליה היא רק מחפשת איפה להתחפר או שישר נצמדת אליי. לא משוחררת. זה תקין? זו חרדת זרים,? איךניתן לעזור לה?, אני מתפדחת כשהיא עושה את זה.

שלום לך, זה תקין וזה טבעי והיא נהדרת בדיוק כפי שהיא. אין לך שום סיבה להתבייש בתגגבות הטבעיות של ביתך, להיפך רק להתגאות בה ולהיות עבורה כפי שהיא זקוקה לך. תשמחי בה! ירדן פרידון ברשף פסיכולוגית קלינית מומחית ילדים מתבגרים ומבוגרים 0523873044

02/12/2019 | 12:27 | מאת: תמר

אני למשל לוקחת אותה למסגרת של גן עם אמא. היא מאוד עצורה וקפואה במפגשים. לא תזיז את הידיים כשהמפעילה נניח סתם תשאל אותה שאלה היא לא עונה לה.... זה יכול להעיד על אילמות סלקטיבית?? איך אפשר לבדוק את זה?

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים