בת 4.5 הולכת להתפנות מס רב של פעמים

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

20/11/2019 | 13:17 | מאת: עינת

ד"ר שלום, בתי בת ה 4.5 הולכת לגן ערייה זו השנה השנייה, השנה עם גננת חדשה. היא גמולה שנתיים ולא היו עד היום מקרים של בריכת שתן. לאחרונה פיתחה מן "אובססיה" להתפנות לפיפי מספר רק של פעמים, בדרך כלל לפני יציאה מהבית ובגן לפני תחילת פעילות. היא הולכת מספר רב של פעמים ברצף ומיד כשמסיימת להתפנות חוששת שהרטיבה את התחתון, לפעמים גם מרטיבה מעט מאוד. ביצענו תרבית שתן ואין לה דלקת. לאחרונה זה מחמיר ונעשה ממש סיפור סביב ההתפנות שלה. שוחחתי על הנושא עם הגננת והבנתי ממנה שגם בגן היא מתנהגת כך. אני יודעת שהגננת לא מסכימה ללכת לשירותים בזמן ארוחת הבוקר ובזמן מפגש ולכן אני חוששת שזה קשור, אולי היא בלחץ שלא תוכל ללכת להתפנות ושיברח לה. ביקשתי מהגננת שתרשה לה ללכת בכל עת ואכן כך עשתה ואף אמרה לה שהיא יכולה ללכת להתפנות בכל זמן מבלי לומר לה. אשמח לשמוע את עצמך המקצועית כיצד לפעול הן מול הילדה והן מול הגננת. אני יודעת שיש תחושה לא נעימה בגן סביב הנושא ואף הבנתי שיש ילד שממש חזר להרטיב. כשניסיתי לדבר על כך עם הגננת היא אמרה שזו הדרך שלה לשמור על משמעת בגן. אציין כי בבית הכל בסדר ושגרתי ואני לא יכולה לחשוב על משהו שמפריע לה. אודה לעזרתך.

שלום לך, ייתכן מאוד שיש קשר ובעיני טוב עשית ששוחחת עם הגננת. אכן קשה לצפות מילדים כ"כ קטנים להתאפק ולא ללכת לשירותים כשיש צורך בכך. אני חושבת שהגננת עושה טעות. את מוזמנת לשתף כיצד ביתך מתנהגת מאז שהגננת מרשה לה לצאת לשירותים, האם ישנו שינוי? כל טוב, ירדן פרידון ברשף פסיכולוגית קלינית מומחית ילדים מתבגרים ומבוגרים 0523873044

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים