חוסר שליטה עצמית ילד בן 5

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

19/11/2019 | 10:31 | מאת: חן

היי מאז ומתמיד בני היה עקשן, העניין שרציתי לשאול עליו הוא מס נקודות. פשוט בעקבות שיחה מהגננת ביקשה שאאבחן אותה או שאחפש לו טרפיה כלשהי. הוא רוצה תמיד להיות מקום ראשון . גם אם מצביע ושואלים מה התשובה אין לו מה להגיד, הוא לא מתחשב בזולת למשל גם עם הגננת החליטה לפנק אותו במאכל כלשהו מעבר לשאר הילדים הוא מבקש עוד ומתבכיין. בנוסף הוא גם עושה דברים דווקא כגון להשחית . יכול לקחת לאחותו ציור יודע שהיא תתעצבן שהוא יהרוס לה את זה והוא הורס מחייך הוא ממש נהנה מזה, כששואלים אותו למה עשית ידעת שאסור הוא מיד מתמם ואומר בטעות ,בלי כוונה הוא גם משקר בפנים. כבר לפעמים אני מתייאשת מרוב ממלחמה למשל בבוקר צחצוח שיניים הכל זה שכנועים גם בגן הקודם שהיה אמרו שיש גבינה הוא רוצה טונה ושיש טונה הוא רוצה גבינכ הוא נורא אוהב שליטה , ואם לא מקבל את מבוקשו תמיד בוכה או ישר מתנהג באלימות. מה אפשר לעשות?תודה רבה

הי חן, כשצריך לשכנע ילד בן 5 לעשות כל פעולה ופעולה, החיים אכן יכולים להפוך להיות בלתי אפשרים... דוקא במקרה הזה אינני מניחה את האחריות על הילד ולכן לא בטוחה שאבחון או משהו מהסוג הזה כרגע נחוץ בהכרח, אלא מעודדת הורים למצוא דרך לחזק את הסמכות שלהם עצמם ולייצר חוקים וכללים שנכונים לכולם בתוך הבית. אתם ההורים יכולים לחשוב לבד או בתוך תהליך של הנחיה הורית ואני בטוחה שתוך זמן קצר תיראו שינוי גם בהתנהגות של בנכם. כל טוב, ירדן פרידון ברשף פסיכולוגית קלינית מומחית ילדים מתבגרים ומבוגרים 0523873044

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים