מחסור באבא במשפחה לאם יחידנית

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

23/10/2019 | 01:41 | מאת: דניאל

אני אם יחידנית לילדה בת שלוש. הבאתי את הילדה לעולם בעזרת אקס שהיה מוכן לעזור טכנית, אך לא להיות מעורב בשום אופן בחיי הילדה. אני כמובן לא באה בשום דרישה לאב הביולוגי, אך המצב מורכב, היות ויש לי עדיין רגשות. האב בקשר לעתים רחוקות, אך לא מדבר על הילדה. לאחרונה הילדה מדברת המון על דמות האב ואף פתחה אב דמיוני. בעבר הסברתי שישנן כל מני סוגי משפחות ובמשפחה שלנו יש את הילדה והאמא וכל המשפחה המורכבת והחברים שעוטפים אותה בהמון אהבה. כשאני צופה בבת שלי מהצד נראה שמשחקי הדמיון בהקשר של האב יוצרים אצלה נינוחות ואין כל עצב בדבריה. אני נפגשת עם יחידניות אחרותוילדיהן במטרה להראות לה, שישנן עוד משפחות כמו שלנו. אשמח לדעת, איך נכון להסביר לה בשלב זה את העובדה שאין אבא בחייה. לפעמים אמרתי לה שאני מבינה שהיא רוצה אבא, כלומר נתתי מקום לרגש שלה, אך לא באמת ידעתי איך נכון לענות לטענה'גם אני רוצה אבא" ומה נכון לענות לשאלה" איפה אבא שלי? ". אני לא רוצה לשקר, אך איך מסבירים שיש אבא, אך הוא לא יכול להיות בקשר מבלי ליצור חרדת נטישה. אשמח לכל עצה, היות ואני מרגישה קצת אבודה. בנוסף אשמח לדעת, האם ישנה אפשרות לקבל ייעוץ פסיכולוגי מסובסד?

הי דניאל, ראשית אני רוצה להתחבר למקומות שלך שרואים שבעצם השאלות שלה, המשחק הדמיוני והרצונות שלה לגמרי נורמאליים. שהיא ילדה שמחה ובריאה ושיש לה אימא שדואגת לתת לה מענה הולם, חברה עוטפת ומודלים נוספים כמו שלכם - ובעצם הכל בסדר גמור :). מנגד כמובן קיימת הדאגה שלך, הפחד אולי גם האשמה. את מחפשת דרך לתקשר איתה תכנים מאוד מורכבים מחייך עם האב, שיהיו אותנטיים וגם יוכלו להתעכל אצלה נכון בשלבים השונים. אבל את זה את תוכלי לברר רק בינך לבינך וזה עשוי לקחת קצת זמן...כמובן שטיפול זה מקום טובה לחשוב בו ביחד על הנ ושא. טיפולים מסובסדים בהחלט אפשר לקבל דרך קופות החולים, כמו כן עדיין ישנם מקמות בארץ בהם ניתן לקבל טיפול חינמי (למשל מרכז הארבעה בתל אביב ושכמותיו ברחבי הארץ). בהצלחה! ירדן פרידון ברשף פסיכולוגית קלינית מומחית ילדים מתבגרים ומבוגרים 0523873044

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים