בתי הבכורה עלתה לכיתה א ובוכה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

11/09/2019 | 21:24 | מאת: אדוה

שלום רב, הבת שלי ב 6.9 (ילידת דצמבר) נשארה שנתיים בגן חובה אחרי שהומלץ לנו להשאירה ע"י הגננת ופסיכולוגית הגן מכיוון שהיא עדיין לא מוכנה מבחינה ריגשית. קרוב חצי לשנה ראשונה היה לה קושי רב להיפרד והייתה בוכה בגן חצי יום. במחצית השנייה חל שיפור ניכר. השנה עלתה לכיתה א הימים הראשונים היו בסדר עד יום רביעי בשבוע הראשון שהמו3ה שלה הייתה בחופש ומאז היא לא מפסיקה לבכות אומרת שקשה לה והיא מתגעגעת אלי בכל דבר שלא ניסיתי אני לא מצליחה להרגיע או להגיע לליבה מה ניתן לעשות? בברכה, אדוה

הי אדווה, את מתארת כאן קשיי הסתגלות ופרידה ארוכי טווח. לא מדובר רק במעברים אלא במצב המתמשך אל תוך השנה בנוסף לקשיים רגשיים שונים. לכן אני רוצה להמליץ בחום על הדרכת הורים, רצוי אצל פסיכולוג/ית קלינית של ילדים או איש מקצוע מוסמך המתמחה בהדרכת הורים וטיפול בילדים, ולשקול ביחד איתו/ה גם טיפול לביתך. בברכה, ירדן פרידון ברשף פסיכולוגית קלינית מומחית ילדים מתבגרים ומבוגרים 0523873044

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים