נער בן 15.5 מתבודד וללא חיי חברה רגילים

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

19/01/2019 | 19:36 | מאת: הדר

שלום רב.בני בן 15.5 אח אמצעי לבן 17 ובת 12.אתחיל מהטוב מדובר בנער שמצויין בלימודים ומאוד רציני ללא כל בעיות משמעת ,נער יפה שמשקיע מדי בוקר בלבוש שזה ממש חשוב לו. פעמיים בשבוע הוא מדריך בצופים... מנגד מדובר בנער שכמעט ולא יוצא מהבית רוב אחהצ הוא מבלה בחדרו מול הטלויזיה יש לו חבר אחד שהוא משתמש בו רק לצורך עבודות או נושא אחר שחייב להגיש בזוגות ושאין ברירה אציין שמעולם לא היה חברותי מהגיל הרך תמיד אהב להיות לבד ופחות התעניין בחברה עם תחומי עניין מאוד מצומצמים הנחתי שככול שיגדל הדברים יסתדרו.. . גם כעת תחומי העניין שלו מאוד מצומצמים יותר טלויזיה ואייפד ולא כדורגל או ענף ספורט אחר שאלו תחומים שמרבית נערים בגילו מתעניינים.הוא גם נורא כעוס כל הזמן צריך להלך לידו בין הטיפות ע"מ שלא" יתפוצץ "על בני המשפחה על כל דבר קטן הוא מתווכח ובאמת אין כבר כוחות לעיתים אני מנסה לדבר איתו שחיי חברה מאוד חשובים הוא משיב שהכל בסדר וכך הוא מסיים כל שיחה בכל נושא שקשור אליו. פניתי לפסיכולוג וגוללתי בפניו את כל הסיפור הוא אמר שצריך לשוחח איתו ולעזור לו בני לא מוכן בשום פנים ואופן לקבל עזרה להיפך הוא מתעצבן עליי שאני בכלל חושבת על זה והטיל וטו על כך.. אשמח לעזרה מקצועית מה עליי לעשות מיום ליום זה הופך ליותר גרוע הוא כמעט לא יוצא מהחדר חיי חברה לא מעניינים אותו וזה מאוד מעציב את כל בני המשפחה שהוא שונה כ"כ. אשמח לעזרה תודה מראש

שלום הדר, מדברייך קשה להבין מה רמת המצוקה בה שרוי בנך, וייתכן גם שהכאב שלכם על "השונות" שלו בעצמה מהווה סיבה לכעסים שלו. לדעתי יש צורך בבירור מעמיק יותר מה רמת המצוקה כאן. האם הוא פשוט מופנם יותר, האם הציפיות שלכם ממנו אינן תואמות את המציאות האפשרית לו או האם ישנה כן מצוקה ממשית. עצתי היא שתחזרי ביחד עם אביו לעוד כמה פגישות אצל פסיכולוג/ית קלינת ותנסו ביחד להעמיק את החשיבה ולהבין האם יש כאן סיבה ממשית לדאגה. במידה ותחליטו שיש, תצטרכו למצוא דרך להתעקש איתו להגיע לשיחות, אפילו שתיים או שלוש כדי שאיש מקצוע יוכל להתרשם ממצבו. זיכרו, למרות שבנכם נושף ורושף כמו אריה, הוא עדיין ילד, קטין שנמצא בטיפולכם והשגחתכם, ואם אתם מתרשמים שיש צורך בטיפול, עימדו על רגלייכם האחוריות ומיצאו דרך לעזור לו להגיע לשם. כל טוב, ירדן פרידון ברשף פסיכולוגיה קלינית וייעוץ ילדים מתבגרים ומבוגרים 0523873044

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים