בת 5.5 עם קושי ליזום חברויות ולהשתחרר

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

29/11/2018 | 14:29 | מאת: anan

ביתי בת ה-5.5 בת יחידה במשפחה יחידנית. מבחינה חברתית מאוד אהובה. יש לה חברה אחת שמאוד תלויה בה ומהווה את הקשר הכי קרוב אליה, אך גם מקשה עליה להתחבר עם עוד ילדים. בדרך כלל לא יוזמת להזמין חברים הביתה אך כשמבקשת, המפגש לא תמיד מוצלח. היא מתקשה לחלוק ולהשתחרר וכשמזהה חולשה הופכת שתלטנית ולא נעימה. בצהרון המטפלת ציינה כמה פעמים שהילדות מאוד מחפשות את חברתה אך היא תמיד עצורה ולא משתפת פעולה...בשיחה, הגננת אמרה לי שהיא מתחברת עם המון ילדים ושלא רואה בעיה אך שבהחלט היא לא יוזמת וקשה לה להשתחרר. אף פעם לא תיזום שיחה עם ילדה אחרת (בים, בגינה, במגרש משחקים או בכל בסביבה בו לא מכירה ילדים) בנוסף היא מאוד רגישה...אם מישהו יעיר לה משהו (סתם אמירה כמו תזוזי, זה תורי במגלשה!) או ידחף לפניה בתור היא תפרוץ בבכי...אני רוצה לעזור לה ולא יודעת איך...אני מבינה שזה האופי שלה, יחד עם זאת, הייתי שמחה לחזק את הביטחון העצמי שלה. האם יש טיפול רגשי מומלץ לחיזוק הביטחון? תודה

שלום לך, אתחיל מהסוף ובעצם משאלתך - את רוצה לדעת איזה טיפול יעזור לחזק את הביטחון העצמי של ביתך. אני מציעה לך לגשת למספר פגישות יעוץ הורי עם פסיכולוג/ית קלינית של ילדים, ולחשוב ביחד איך את יכולה לעשות את זה מבלי שהיא תיכנס לטיפול. במידה ותחליטו יחד שטיפול רגשי מתאים עבורה, אז תוכלו להתקדם לכיוון זה עם אותה פסיכולוג/ית. אני ברשותך לא אכנס לשאלה האם טיפול נחוץ או לא, ממה שכתבת, זה נשמע שביתך מתפקדת ממש מצוין מן הבחינה החברתית, אבל אני סומכת על התרשמותך שחיזוק נחוץ כאן. כל טוב, ירדן פרידון ברשף פסיכולוגיה קלינית וייעוץ ילדים מתבגרים ומבוגרים 0523873044

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים