בן 15.5 עם התקפי זעם ועצבים

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

28/11/2018 | 23:45 | מאת: אבא

נתחיל בכך, שהבן שלי לא ילך לטיפול מרצונו בשום מחיר. סובל בזמן האחרון מעצבים שלא ראיתי מימי צורח בלי הפסקה. עצבני אש.. וזה לא עובר. הבית רווי מתח אחותו נפגעת מהמצב, אני רואה שהוא מנסה לשלוט בזה אבל זה יוצא ממנו. הוא אמר לי*אבא אני מאוכזב מאוכזב איזה תקופה שחורה * ולא מוכן להוסיף הוא הפסיק לצאת עם החברה . מה שמענייו שהוא לא מדןכא במיטה אלא מסתובב חסר מנוחה .לא מצליח להגיע אליו יותר ופוחד שהוא יסתבך.זה לא היה ככה בעבר, היה עצבני אבל לא ככה . איך יוצאים מזה . אולי טיפול תרופתי ?

שלום לך, אם הוא לא מסכים לשיחות אז אתה חושב שיסכים לטיפול תרופתי? בעיני הדבר שנכון לעשות כרגע הוא לא לוותר על שיח איתו. לבקש לשוחח, לשאול, להתעניין. אולי להחליף אווירה, ללכת ביחד לבית קפה, למסעדה..ולנסות להבין מה עובר עליו. אני מאמינה שאם לא תוותר, אבל תעשה זאת באופן שלא מאיים, מבקר, שופט, חרד וכיוב' (וזה לא קל כי אחרת אתה עלול להשיג תוצאה הפוכה - התבצרות חזקה יותר) תצליח לבסוף להבין מה עובר עליו. אפשר גם לבקש מדמות אחרת קרובה לשוחח איתו אם יש מישהו כזה, דוד או דודה שנוח לו לשוחח איתם. אפשר לדבר עם המורים בבית הספר, להתייעץ עם היועצת כד'. כל זאת בתור התחלה. בהצלחה, ירדן פרידון ברשף פסיכולוגיה קלינית וייעוץ ילדים מתבגרים ומבוגרים 0523873044

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים