בת 17 מתנהגת מוזר אחרי טראומה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

22/11/2018 | 18:56 | מאת: אתי

בת 17 עברה טראומה קשה השנה שהיא מסרבת בכל תוקף שאכתוב עליה( היא מודעת לכך שפניתי לייעוץ ) מאז מתנהגת מוזר ומפחיד..מגיבה ביתר שאת לדברים פעוטים. מדברת עם המון אנרגיות ובלי הפסקה עד התשה !המשפה מסתכלים כאילו השתגעה, היא דרוכה לחוצה. החברות שהיו לה לצערי הרב נעלמו, בהתחלה היו בשבילה . אני מבינה שזה פוסט טראומה, היא הולכת לטיפול ביופידבק שעוזר לה ומתרגלת נשימות . אבל הדיבור הלחוץ המהיר והמתיש נשאר לה. ומתרחקים ממנה . שאלתי בבקשה לפי מה שקראתי בפורום את מקצועית ואיכפתית באפשרותך לטפל במצבה? ביופידבק עוזר לא מספיק. היא ממשיכה לדבר ביום שיגרתי כמו בזמן אסון .. שאלתי כיצד להגיב לה ? האם להעיר לה? איך אנחנו כמשפחה נתנהג איתה?

הי אתי, אם ביתך עברה טראומה אז בוודאי שהיא סובלת כרגע מההשלכות. אני מציעה לכם כמשפחה לגלות חמלה, סבלנות וסובלנות. לקבל אותה בחום ובהבנה, לא לשפוט אותה או להתנהג כאילו אתם נבהלים ממנה או להעביר לה מסר שהיא לא בסדר. את המשאבים צריך להשקיע בחיפוש טיפול מתאים. איני יודעת מה סוג הטראומה שעברה ומה מצבה. אפשר להתייעץ גם עם פסיכיאטר ובוודאי שגם לגשת לפסיכולוג/ית קלינית מעבר לטיפול ביופידבק, שזו אגב טכניקה שנועדה להפחית מתח וחרדה ואינה מספיקה בפני עצמה לטיפול במצבים טראומטיים. אתם בוודאי מוזמנים ליצור עימי קשר במידת הצורך. כל טוב, ירדן פרידון ברשף פסיכולוגיה קלינית וייעוץ ילדים מתבגרים ומבוגרים 0523873044

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים