בת 3 פיתחה חרדה ממעלית עקב היתקעות

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

18/11/2018 | 08:36 | מאת: תמר

שלום ירדן, לפני שבועיים,בתי ואני נתקענו במעלית, מה פתאומיות, הגבתי בבהלה . ולצערי ,הקטנה נבהלה. ומסרבת לעלות למעלית מאז, הבעיה, אני מתגוררת בקומה חמישית .. ללא מעלית זה סיוט. כואב לי, שהיא עולה במעלית בבכי ובהלה. מה אפשרי לעשות ?

הי תמר, מכיוון שאין לכם ברירה אלא להשתמש במעלית, כלומר טכניקה של חשיפה הדרגתית לגורם שמעורר חרדה (מוזמנת לחפש בפורום את הביטוי) לא אפשרי, מה שניתן לעשות הוא לדבר איתה ולהחליט איתה מראש על מעין תכנית פעולה בזמן השימוש במעלית למשל תחליטו שאתם מתחבקות, עוצמות עיניים, חיבוק בובה, כיסוי עם שמיכה וכיוב'. את השיחה כדאי לקיים בזמן שאתן לא מתכוונות להשתמש במעלית, אלא כשאתן בבית ברגע בטוח . כך היא תוכל לדמיין את השימוש במעלית ללא הפחד שמתעורר לקראתו או בעת השימוש וזה יוכל להפוך לרגע נעים אינטימי ומשחקי בין שתיכן. מעבר לזה התאזרו בהרבה סבלנות וחמלה ואני מאמינה שעם הזמן החרדה תתמתן ותעבור. בברכה, ירדן פרידון ברשף פסיכולוגיה קלינית וייעוץ ילדים מתבגרים ומבוגרים 0523873044

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים