קיים טיפול לשינוי תודעתי ?

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

17/11/2018 | 19:28 | מאת: ליטל

מחפשת טיפול לעצמי אני בת .17 כרגע במכינה קדם צבאית.בתחושה שלי הפנימית אני לא אהובה. תחושה לא נעימה. מרגישה בדידות. בטיפול אמרו לי שזה קשור להורים, נולדתי מהריון לא רצוי . רוצה לשנות תודעה לאהובה. שאני ראויה לאהבה יש טפול יעיל לזה? שלא כרוך בחפירות ארוכות? רוצה תוצאות בהקדם קשה לי במכינה

הי ליטל, אני מבינה שכבר היית בטיפול דינמי, וכעת את מחפשת משהו קצת אחר... אז אני לא בטוחה שאת תצליחי לשנות את התחושה הפנימית העמוקה עליה דיברת כ"כ מהר, אבל בהחלט תוכלי לקיים איתה דיאלוג, לבחון אותה, לבדוק אותה וכתוצאה מכך גם להצליח להכיל ולהתנהל איתה באופן יותר אדפטיבי. לשם כך את יכולה לנסות טיפול שנקרא CBT כלומר טיפול בגישה קוגניטיבית התנהגותית, שעובדת באופן ישיר יותר על המחשבות ושואפת להפכן למותאמות יותר למציאות. האיפה היא שהתחושה העמוקה הזו שמלווה אותך כי אינך אהובה, תפסיק להשתלט עלייך ובמקום זאת את תוכלי להשיג קצת יותר שליטה עליה וכך להתנהל בחברה עם פחות אחיזה שלה עלייך. כל טוב ובהצלחה, ירדן פרידון ברשף פסיכולוגיה קלינית וייעוץ ילדים מתבגרים ומבוגרים 0523873044

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים