האם נכון ללכת לחוג כדורדל שנראה שלילד אין כידורים בתחום

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

11/10/2018 | 00:07 | מאת: אורית

הי, בני בן ה 6 (כיתה א') ביקש חוג כדורגל. בני קטן מימדים ביחד לגילו. בקבוצה ילדים בכיתות א' ו ב'. ממה שהספקתי לצפות בשלושה מפגשים שהיו - הוא לא ממש מוכשר בתחום. בועט חלש, כשהיה שוער במשחק לא כל כך שם לב והבקיעו לו גולים....כשהוא משחק הוא כמעט לא מגיע לכדור רק מתרוצץ במגרש כששואלים אותו איך היה הוא אומר שכיף לו. כשהקבוצה שלו מנצחת הוא מאושר "כיסחנו אותם" הוא ילד חברותי מאד ויחד עם זאת רגיש מאד וכשהוא לא מצליח משהו זה יכול לתסכל אותו. הוא גם מבקש שנישאר איתו בכל זמן האימון במגרש. מצד אחד זו רק התחלה והוא גם נהנה לדבריו. מצד שני אני חוששת שמה זה לא נכון לטפח אצלו תחביב שהוא לא ממש מוכשר בו כדי לא לייצר אצלו תסכול וחוסר הצלחה (שכרגע ככל הנראה אני זאת שמרגישה תחושות אלו לגביו...) אשמח לשמוע חוו"ד

הי אורית, התשובה שלי היא חד משמעת להשאיר אותו בחוג. אם הוא מבקש, רוצה ונהנה, אז המשיכי לתמוך ברצונותיו, לתמוך בהתקדמות שלו וזיכרי- ההתקדמות היא ביחס לעצמו ולא למישהו אחר. חשוב לזכור שחוגים אמורים להוות פעילות מהנה ותו לא, ולכן אם כיף לו, אז די בכך. בנוסף עלי לומר לך שבד"כ ילדים מגיבים באופן הפוך. ברגע שמעט מתקשים, לרוב מבקשים להפסיק. לבנך יש כוחות מיוחדים, הוא מסוגל להנות מהישגים קבוצתיים, להנות ממשחק גם אם הוא לא מצטיין בו, ולהמשיך ולהתמיד כדי להשתפר. אני אישית מצדיעה לו. כל טוב, ירדן פרידון ברשף פסיכולוגיה קלינית וייעוץ ילדים מתבגרים ומבוגרים 0523873044

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים