גמילה בת 3.4 עדיין מרטיבה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

09/10/2018 | 00:18 | מאת: לירון

בתי בת 3 וארבע חודשים גמולה מגיל שנה וקצת מאז הגמילה תמיד הייתה מתאפקת עד שבורח או מתייאשת תאחר שכנוע והולכת לשירותים לפני 7 חודשים ילדתי ומאז פשוט כל פיפי חצי בורח במכנסיים והחצי השני בשירותים במידה והיא לא ממשיכהה להתאפק את הבריחה הבאה. בשינה היא בכלל לא גמולה לא שנת צהריים ולא לילה שזה גם משהו שאני מנסה לעבוד איתה ללא הצלחה היא פשוט לא מתעוררת מלחץ הפיפי ומשחררת חופשי. אני ממש עובדת עצות היא כבר פיתחה לעצמה הליכה מיוחדת שלא יברח הפיפי ריקוד הכל רק לא לעשות ושכבר מתחיל לצאת היא אומרת שיש לה פיפי וזה גם לא תמיד היא יכולה להרטיב איפה שהיא נמצאת ופשוט להתעלם מזה שהעכ רטובה איך גורמים לה ללכת לעשות לבד בלי להרטיב?

הי לירון, לפי הבנתי ביתך מעולם לא השלימה את תהליך הגמילה. אולי הוא נעשה בזמן שלא הייתה בשלה, אולי לא באופן שהיה נכון עבורה, לפעמים זה קורה כך אך בהחלט יש מה לעשות בנידון גם עכשיו אז אל יאוש :) אז כרגע הייתי מציעה לך לקחת כמה צעדים אחורה ולהתנהג כאילו היא עוברת גמילה בפעם הראשונה, וזה אומר לשים את הסיר בסלון קרוב לעיניה. לשאול אותה מידי פעם אם היא מרגישה שיש משהו בבטן, פיפי או קקי. כאשר את שמה לב שהיא מתאפקת, לומר לה "אני רואה שיש משהו בבטן עכשיו, אז בואי נלך לשירותים לבדוק" לקחת אותה יד ביד ובסבלנות, לשהות איתה שם באופן משחקי, כמו שעושים בגיל שנתיים, ולשבח אותה על שיתוף הפעולה. המשיכי בכיוון הזה כאמור- כאילו מעולם לא נגמלה והיא בת שנתיים. כרגע הייתי מתרכזת בהשלמת תהליך הגמילה במהלך היום ולא מזכירה את ההרטבות הליליות. כל טוב, ירדן פרידון ברשף פסיכולוגיה קלינית וייעוץ ילדים מתבגרים ומבוגרים 0523873044

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים