לבני יש בעיות התנהגות

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

30/09/2018 | 21:57 | מאת: יונית ר

שלום רב, בני מאובחן כHDAD והוא מטופל אצל עובדת סוציאלית קלינית זה כמה חודשים. העובדת הסוציאלית לא מתמחית בקשב וריכוז. לבני יש בעיות רגשיות שונות (כרגע החשד לאספרגר) - אני קובעת תור לפסיכיאטר לאבחון. העניין הוא שחלק מהבעיות הן ocd שמתבטאות בכל מיני דרכים. כאשר סיפר לה אחד מהדברים. אמר שהוא לא יכול להפסיק ואמרה לו שצריך למצוא פסיכולוג. כמטפלת האם יכולה להגיד את זה? האם לא היא הדמות שאמורה לטפל ולהרגיע? כמובן שיש רופאים ברגע כמו פסיכיאטר וניאורולוג כי נולד עם פציאליס - ניאורולוגית הבדיקות תקינות והיו תקינות, אך למעקב. אני מודאגת מתשובתה. זה לא משרה ביטחון לבני כאשר היא אומרת נמצא פסיכולוג...

הי יונית, אחד התנאים הקריטיים להצלחת טיפול בילד, הוא קשר פתוח וישיר עם ההורים. בין אם היא מטפלת מעולה או מעולה פחות, מתמחה בתחום או פחות, אם לא תצליחו לתקשר באופן ישיר כך שאת כהורה תרגישי שלמה עם הטיפול, בנך לא יוכל להפיק את מקסימום התועלת מהטיפול הזה וזה חבל מאוד. לכן המלצתי היא לפנות אליה באופן ישיר, לדבר את הדאגה שלך, לשאול לברר, אולי הבנת את בנך לא נכון, אולי המטפלת תוכל לתת הסבר שיניח את דעתך. חשוב שתדברו בינכן... כל טוב ובהצלחה, ירדן פרידון ברשף פסיכולוגיה קלינית וייעוץ ילדים מתבגרים ומבוגרים 0523873044

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים