שאלה לגבי הימים בהם בני נמצא אתל הגרוש הסובל מהפרעה טורדנית

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

12/09/2018 | 20:21 | מאת: לירון

שלום ירדן, פורום נהדר, וחשוב מאוד . תשובות איכפתיות ! לכן רציתי לשטוח כאן את בעייתי הקשה. גרושה שלוש שנים בעלי סובל מהפרעה טורדנית כפייתית כך אובחן ocd ... זו גם הסיבה לגירושין לא יכולתי עוד לשאת זאת . יש לנו בת אחת בת ארבע ! כשהיא נולדה הגרוש שלי כל הזמן חשש שיקרה לה משהו מתוך שינה, וכתוצאה מזה בקושי ישן ...הוא לקח כדורים אבל עדין המשיך לחפור כל הזמן עם חרדה לגבי הילדה.. הבעיה שלי כיום, הגרוש נכנס לו טורדנות לראש שהבת שלנו סובלת בגן מילדים , הסברתי לו שהיא יודעת. להסתדר ולדבר אך הוא בשלו. מגיע לגן בהפתעה, בגינה שם לב לכל ילד. 3 ימים בשבוע איתה ואני חוששת שיהרוס לה את הביטחון , והחרדות שלו ידביקו אותה. נמאס לי אך אני נאלצת בהוראת בית המשפט לחלוק איתו את הילדה. כמה זה עלול להזיק לילדה שלנו אם היא נחשפת אליו 3 פעמים בשבוע? לבנתיים לפי הגן היא מתפקדת מצוין חברותית רגועה נינוחה . ועוד שאלה חשובה: כיצד ניתן לדעת אם הילדה לקחה מהגנטיקה של אביה את ההפרעה הטורדנית? ואם ניתן לטפל בזה מוקדם?

הי לירון, תודה על המילים החמות! כיף לשמוע :) קודם כל זה נשמע שביתך לא מאוד מושפעת כרגע כי לראיה היא נינוחה, חברותית רגועה, כלומר הכל בסדר.. אני מבינה את דאגתך העתידית, לפעמים החרדות שלנו כהורים אכן יכולים להשפיע על ההרגשה של ילדינו, אבל אל תשכחי שיש לה אותך, ואת תמיד תוכלי לעזור לה להבין מה היא מרגישה, מה היא רוצה... בנוסף חשוב מאוד שאת תוכלי לשמור על קור רוח ופרופורציות, אחרת יהיו לה שני הורים חרדים- אחד עם OCD, ואחת שחרדה שהיא תידבק בזה...:) בכל מקרה כרגע זה נשמע שהכל טוב, אז פשוט נסי להנות מהמצב וממנה ותסמכי על זה שיש לה אותך לתיווך, להסבר וכיוב'. לגבי גנטיקה, אי אפשר באמת לענות על זה, כל ההפרעות הן בד"כ שילוב של גנים וסביבה, לא ברור מה המינונים. אבל אם את מבחינה בסימפטומים שנדמים לך חרדתיים, תמיד תוכלי לפנות לייעוץ אצל פסיכולוג/ית ילדים. כל טוב, ירדן פרידון ברשף פסיכולוגיה קלינית וייעוץ ילדים מתבגרים ומבוגרים אזור מרכז 0523873044

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים