היסטריות לפני גן חדש

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

07/09/2018 | 07:17 | מאת: משה

שלום, הבן שלי בן 3 ו-4 חודשים. אפשר להגדיר אותו כילד מאד חכם אבל רגיש. השבוע התחיל גן חדש אחרי שנתיים במשפחתון. ביום הראשון אשתי נשארה איתו את כל השעתיים ולקחה אותו ומהיום שני אנחנו משאירים אותו לחצי יום. כשמוסרים אותו לגן הוא בוכה, אבל בגן עצמו יש שיפור מיום ליום. הבעיה היא בבקר לפני הגן - איך שהוא מתעורר הוא חוזר בבכי על אותו הדבר כל הבוקר: ״בבקשה תקחו אותי מוקדם״ ודברים מהסוג הזה, לא משנה כמה פעמים אנחנו אומרים לו שכך יהיה. בנוסף הוא התחיל להתעורר שעה קודם (כנרה בגלל לחץ?). האם זה בגדר הסביר מבחינת ההסתגלות לגן או שיש פה משהו שדורש טיפול? תודה רבה, משה

הי משה, לפי תיאורך זה נשמע לי לגמרי סביר. עם זאת לא הייתי פוסלת הגעה לקראתו, אולי לקחת אותו קצת יותר מוקדם מהרגיל בזמן הקרוב. מעודד לשמוע שבגן בסה"כ טוב לו ושיש שיפור מיום ליום. כל טוב, ירדן פרידון ברשף פסיכולוגיה קלינית וייעוץ ילדים מתבגרים ומבוגרים אזור מרכז 0523873044

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים