הבן שלי בוכה מאז כניסה לגן

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

05/09/2018 | 15:44 | מאת: ליאור

שאלה לגבי הבן שלי הוא בן שנתיים, התחיל גן חדש פרטי לפני 3 ימים. לפני הגן גדל עם אשתי בבית והיה עם ביטחון עצמי פעיל ומאושר. מאז כניסתו לגן הוא בוכה הרבה הוא מאוד קשור לבובת מיקי מאוס והם איבדו לו את זה בגן ורק אחרי חיפושים שלי בגן הוא נמצא בעגלה בחוץ של אחד הילדים . הגננת אומרת לו לפני הזמן שאנחנו עומדים לבוא כתוצאה מזה אחד ההורים שבא לפני הבהיל את הבן שלי שאני לא בא והוא בכה וצרח כשבאתי זה לא חלף לו גם מתוך שינה הוא התעורר ובכה. יש לי עוד בן בגיל שנה הוא בבית עם אשתי ..בהתחלה הבן שלי כן אהב את הגן והלך בשמחה ואז משהו השתבש התעניינתי מה קורה אמרו שלא קרה לו דבר. לא יודע אם כדאי לי להמשיך לקחת אותו לגן הזה אן להחליף .. הפריע לי שהם איבדו לו את המיקי מאוס שהוא מאוד קשור אליו ולא מצאו אותו בעיני זה מעיד על בעייתיות מסוימת. אני מתלבט אם להמשיך לשלוח אותו עד אחרי החגים ואז להעביר לגן אחר או לתת צ’אנס ומה אומר בחרדת נטישה שהוא פיתח לפני כן היה בטוח בעצמו והשתלב נהדר בחוגים שאשתי לקחה אותו זה יכול לסמן על התעללות ?

הי ליאור, כניסה לגן והישארות בגן הרחק מאמא ואבא, מהמקום הבטוח שהוא הכיר כל חייו, מצריך תהליך התאקלמות והסתגלות מאוד שונה מהתאקלמות לחוג, ולכן מטבע הדברים יעלו קשיים והתנגדויות, וכל זה יכול להחשב חלק מתהליך הסתגלות טבעי. העניין שחשוב להדגיש כאן הוא החשיבות הגדולה והרבה שיש לבדיקת מסגרת חינוכית טיפולית טרם הכנסת הילד לגן. חשוב לעשות את כל הבדיקות והבירורים האפשריים וזה כולל קבלת המלצותמהורים שונים, ביקורים בזמנים שונים, יצירת התרשמות אישית מעמיקה (ככל האפשר) מהצוות וכיוב'. רק אז אתה כהורה תוכל להכיל את הקשיים הטבעיים העולים כחלק מתהליך הסתגלות ראשוני שכזה כדי שתוכל לספק לבנך את התמיכה לה הוא זקוק ולשדר לו את הביטחון שהוא צריך להרגיש ממך. בלי זה, הוא יתקשה מאוד להסתגל למקום חדש. אינני יודעת אם זה המצב ואם עשית את כל הבדיקות הללו, אולם ללא ספק נשמע שבטחונך במקום התערער לחלוטין. המלצתי לעת עתה היא להשהות את שליחתו לגן, וביצוע כל הבדיקות הרלוונטיות ללא דיחוי, גם של הגן הנוכחי וגם של גנים אחרים פוטנציאליים. רק אחרי שאתה תרגיש ביטחון מלא במסגרת, שלח את בנך לגן. ולשאלתך - האם זה יכול להעיד על התעללות..כולנו היום מאוד רגישים לנושא, ובצדק. לא הייתי דשה בזה, זה רק יכניס אותך לחרדה. פעל לפי המלצתי והקפד להכניסו הפעם למקום שאתה שלם איתו. כל טוב ובהצלחה, ירדן פרידון ברשף פסיכולוגיה קלינית וייעוץ ילדים מתבגרים ומבוגרים אזור מרכז 0523873044

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים