מיניות בגיל 8 מה תקין

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

25/08/2018 | 10:00 | מאת: נילי

שלום . כל נושא המיניות של הילד בן ה8 שלי מאוד מטריד אותי . לפני שנה בערך שיחק שלא ביוזמתו במשחק מיני עם ילדה בת גילו - הראתה לו והוא הראה לה. גילינו את זה כשהוא ביקש , הפעם כן ביוזמתו , מילדה אחרת את אותו הדבר . ניסינו לשוחח על זה בנועם ובלי היסטריה אבל כן יצא טיפה היסטרי , בעיקר בגלל ששיקר לנו בהתחלה . מאז שנה שלמה לא התעסקנו עם זה עד שלא מזמן היה מקרה שבו הוא וחברה אחרת שלו נגעו אחד בשני ( בעודם לבושים ) באברי המין . ביוזמתו. הפעם ממש ברוגע דיברתי איתו על העניין והוא נסגר מיד וממש התבייש . מבין את זה שאנחנו נוגעים רק בעצמנו בגיל הזה ולא באחרים. לפני כמה ימים הוא וחבר לקחו בובה , שמו אותה על המיטה והוא ניסה ללמד את החבר מה לעשות איתה ( לשכב עליה לגעת בה , משהו בסגנון ) . הם לא נגעו אחד בשני אבל עשו את זה בחשאיות . והפסקתי את המשחק - קצת בגימגום. אמרתי שמשחקים שקשורים לנגיעות כל אחד עושה בפרטיות. אבל ברור לי שזה יכול רק לעודד אותו לעשות עוד ועוד מהמשחקים האלה . התקשורת ביננו פתוחה מאוד אבל בנושא הזה הוא נבוך ונסגר. ואני ככל הנראה חופרת ... אני יודעת שאולי כשאני הייתי קטנה המשחקים האלה היו יותר מקובלים אבל כרגע הם מאוד בעיתיים ויוצרים היסטריה ,אני רואה את זה בסביבתו וחוששת מאוד שימשיך עם זה . אני מאוד לחוצה וכבר לא יודעת אם ההתנהגות שלו נורמלית או חריגה , אם התגובה שלי נורמלית או חריגה . אשמח לכל עזרה . ( הלכתי להדרכ. הורים בנושא אבל הרגשתי שלא חידשו לי כלום. ואני תוהה האם צריך לשלוח אותו לשיחות. חוששת ליצור אצלו בעיה )

הי נילי, ראשית אשתף בכך שאני תמיד מעט מופתעת מכך שלמרות שאנשים נמצאים או היו בטיפול, עדיין פונים אלי להתייעצות. מה אוכל אני להציע מרחוק עם קומץ של פרטים שאיש מקצוע לא הצליח להציע פנים מול פנים ולאור מידע רחב ומפגשים אישיים? את גם אומרת שלא חידשו לך דבר, אז מה אוכל אני לחדש אני תוהה.. ההתרשמות שלי היא שמדובר בילד מאוד מיני שייתכן שחשוף או נחשף בעבר באופן לא מותאם לתכנים מיניים או מיניים לא הולמים. חשוב לבחון את העניין היטב מכל הכיוונים (האם מדובר באנשים שפגש, תכנים במדיה וכיוב') וזה אומר גם לבדוק מולו היטב וביסודיות, גם אם קשה לו. צריך להסביר לו בעדינות וברגישות את חשיבות הנושא וזה בפני עצמו מצריך לפעמים התיעצות הורית עם איש מקצוע. שנית, בשל גילו המסרים אודות "משחקים מיניים" צריכים להיות ברורים ובראש ובראשונה שזה אסור בתכלית האיסור. בגילאים האלה אי אפשר לצאת מנקודת הנחה שישנה הסכמה בין כולם על הפעולות הללו, ולכן את חייבת להטיל וטו על ההתנהגות הזו ולהסביר לו באופן ברור שההתנהגות הזו יכולה להחשב בגדר התנהגות פוגענית ושיש לכך השלכות. מנגד חשוב לדבר איתו ולהסביר לו מה בהחלט מקובל ורצוי שיעשה כדי להקל על עצמו וכאן אני מתכוונת שצריך לדבר איתו באופן גלוי ובהיר על אוננות, על כמה שזה טבעי, בריא נורמטיבי ולהדגיש שגם הדחפים שלו הם כאלה - השאלה היא מה אפשר לעשות איתם בשלבים שונים של החיים. כמו כן הייתי גם בודקת האם הילד נתון ללחצים רגשיים/חברתיים חריגים ובהחלט לא שוללת טיפול רגשי עבורו בליווי הדרכת הורים. מקווה שסייעתי, ירדן פרידון ברשף פסיכולוגיה קלינית וייעוץ ילדים מתבגרים ומבוגרים אזור מרכז 0523873044

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים