האם מדובר ב Ocd אצל בן חמש?

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

18/08/2018 | 10:20 | מאת: יעל

היי, בני בן חמש ובחודשים האחרונים מראה התנהגויות שאני מכירה היטב מעצמי (בילדותי ואף בבגרותי) שלימים לאחר טיפול פסיכולוגי הבנתי שמדובר ב ocd. ההתנהגויות : חזרתיות על שאלות ששואל אותנו למרות שמקבל תשובה, נגעל מכל מיני דברים -למשל לא מוכן שאניח את הראש שלי על הכרית שלו, נגעל לשכב על כתם קטן על סדין , נגעל לתת ביס מאוכל שלו או לאכול ממזון שהוא חושש שנגע בפה של מישהו אחר וכדומה. לי אישית מאוד קשה עם זה כי אני יודעת בכמה סבל של הילד זה כרוך. בעלי פחות מתרגש מזה אבל הוא לא חווה את זה בתור ילד. אני אישית חושבת שהצלחתי להתגבר על ההתנהגויות האלה רק בעקבות נטילת ציפרלקס (שקיבלתי בכלל עקב חרדות), עשיתי טיפול cbt אך ההתנהגויות נעלמו רק זמן מה לאחר נטילת הכדורים. שאלתי היא -האם יש צורך לטפל בנושא אצל בני או שמא אני עושה מזה סיפור גדול מידי ופשוט להתעלם ולחכות שיעבור (לגישתו של בעלי). אשמח לעצה תודה מראש

הי יעל, את מסכמת את התיאור שלך בשאלה האם להתייחס למה שאת רואה, חווה ומרגישה ביחס לבנך או להתעלם. אז התשובה שלי לעולם לעולם לא תהיה - כן להתעלם. חובה עלייך כהורה להתייחס במלוא הרצינות להתרשמויות שלך וזאת גם אם אחרי בירור מעמיק יתברר שאלו הם רק פחדים והשלכות שלך עצמך (שגם זה גילוי חשוב שעומד בפני עצמו ומוביל למקומות אחרים...). כרגע אני שומעת שההתיעצויות שלך עם בעלך ועם הסביבה, אינך מצליחות להניח את דעתך בנושא ולכן במצבים כאלה אני ממליצה בחום על מספר פגישות של הדרכה הורית עם מטפל המתמחה בטיפול בילדים והדרכת הורים. שם תוכלי להקדיש מחשבה עמוקה לעניין וביחד עם איש מקצוע להגיע להבנות בנוגע לבנך, איתן תהיי יותר שלמה. כל טוב, ירדן פרידון ברשף פסיכולוגיה קלינית וייעוץ ילדים מתבגרים ומבוגרים אזור מרכז 0523873044

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים