הילד אינו מוכן לאכול מוצקים

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

24/07/2018 | 20:05 | מאת: אורית

שלום רב יש לי ילד שעוד חודשיים בן שנתיים והוא אינו מוכן לאכול כלום מלבד סימלאק מעדנים ופרוסה שרק מרוחה בחמאת בוטנים טבעי. הוא אינו מוכן לאכול שום דבר אחר לא משנה כמה אני מנסה עושה פרצופים ופשוט מתרחק.. יש לציין שהתחלתי בטעימות הוא כן היה פתוח לטעמים וכרגע פשוט לא. השאלה שלי מה אני יכולה לעשות כדי שייפתח ויאכל? אשמח לתשובה, תודה.

הי אורית, אני יכולה לתת לך טיפים כלליים, אבל ייתכן ואת כבר עושה את כל זה, ואז ההתיעצות צריכה להיות אישית ויותר ספציפית. אז קודם כל חשוב לא לעשות עניין גדול מאוכל ומאידך ולהקפיד להציע היצע גדול. לאכול ביחד איתו מתוך מעין "בופה". לאכול ביחד עם עוד ילדים כי ילדים נוהגים לחקות ילדים אחרים. לשנות דברים קטנים בתור התחלה - מעדנים מסוגים שונים, ממרחים מסוגים שונים, ולהמשך לעשות את כל זה, גם אם הוא מתעקש ולא אוכל דבר שונה במשך זמן מה. להקפיד על זמני ארוחה, ולדאוג שיגיע יחסית רעב לשולחן האוכל בו את מתחילה עם היצע שאינו דווקא האהוד עליו ביותר. לשנות את מקומות האוכל - פיקניק בחדר למשל... אני חייבת לומר שאני הרבה פעמים מוצאת שהתנהגויות כאלה קשורות דווקא לדינמיקות בין אישיות, ולכן אני מאמינה ש-2 , 3 פגישות של הדרכה הורית, במקביל לעשיית כל זה, בוודאי תאיר עיניים ותסייע. בהצלחה! ירדן פרידון ברשף פסיכולוגיה קלינית וייעוץ ילדים מתבגרים ומבוגרים אזור מרכז 0523873044

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים